Hayatımızın Co-Pilotu Babalarımızın Babalar Günü Kutlu Olsun

0
1194

Yılın bir günü, hayat boyu bizi doğru yöne doğru zamanda yönlendiren babalarımıza yeter mi?

Bazı günler özeldir, onları özel yapan da o günlere yüklenen anlamlardır. İşte böyle bol anlam yüklü özel günlerden biri de babalar günü. Hayat boyu bizi sürekli doğru yöne yönlendirmekle mükellef olan, yaşamını bizim hayatımıza adeta armağan eden babalarımız, yılın her günü keyifle ve bizimle olmayı hak ediyor.

Bir baba, evladının co-pilotu gibidir. Ona, yaşamın engebelerini, düzlüklerini, virajlarını öğretir. Karşısına çıkacaklar konusunda uyarır. Tehlikeleri işaret eder. Baba öğüdü, yaşamı adeta ‘kazasız belasız’ geçirmenin ve finale başarıyla ulaşmanın anahtarı gibidir. İşte tam da bu düşünceden ilham alarak babalarımız için keyifli bir video hazırladık. arabam.com ailesi olarak hayatımızın co-pilotu babalara özel videomuzu görsele tıklayarak izleyebilirsiniz.

Hayat uzun bir yol. Kimi zaman düz ama çoğu zaman engebeli olan bu yolda baba tavsiyesi kadar ne yardımcı olabilir ki bize. Bilinmez sokakları, çıkmazları, soluk kesen yokuşları babalar öğretir. Yol, sadece sokaklar, virajlar ya da yarış demek değil. Yol, en çok da insan demek. İnsan da ego, duygu, korku, sevgi demek. Babalar en çok da insanı anlatır evladına. Anlatmasa da konuşmasa da yüzündeki çizgiler, yorgunluk, başarı ya da deneyimler ondaki insana dair sırları sunar evlatlara.

Babalar gününde baba adaylarına, genç babalara ve torunları olan yakışıklı dedelere hayatımıza kattıkları ve katacakları değerler için teşekkür etmek istiyoruz.

Babalar Gününün Tarihçesi

Her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü babalar günü olarak kutlanıyor. Yani, ‘babalar günü ne zaman’, ‘babalar günü haziranın kaçında’ gibi soruların yanıtı net: haziran ayının üçüncü hafta sonunun pazarı babalar günü. Babalar günü resmi olarak ilk kez1966’da ABD’de kutlanmaya başlamış. Bu tarihten beri de tüm dünyaya yayılmış durumda. Babalar günü kutlamalarının nedeni ise çok romantik. Annesini çok küçükken kaybeden ve çiftçi bir babanın özverisiyle büyüyen bir oğulun isteğiyle babalar günü kutlanmaya başlamış. Bu özel gün, 1966 yılında dönemin başkanı Lyndon Jhonson tarafından resmi olarak kutlanması yönünde bir bildiri ile tüm ülkede tanıtılmış.

Babalar gününün Antik Yunan medeniyetinde kutlandığına dair bazı bilgiler de var. Çok kesin bir tanım ile belirtilmese de Antik Yunan uygarlığında Tanrı Zeus adına bazı babalar günü kutlamaları yapıldığı biliniyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here