Ford Yarım Milyon Aracını Geri Çağırıyor

0
707
Ford Yarım Milyon Aracını Geri Çağırıyor

Ford yarım milyon aracını geri çağırıyor. Sevilen markanın iki popüler modelinde yangın riski mevcut. Bu sebeple arka potansiyel yakıt sızıntısı sebepli kazaların önüne geçmek istiyor. Bu da 500 binden fazla otomobile denk geliyor.

Artık otomobil üreticileri risk almak istemiyor. Bu nedenle sürekli olarak araçların geri çağrılmasına alışkınız. Ama Ford’un son uyarısındaki araç sayısı o kadar fazla ki herkesi endişeye sürükledi. ABD’li otomotiv üreticisi en popüler iki modelinde yangın tehlikesi içeren bir kusur tespit etti.

Ford Yarım Milyon Aracını Geri Çağırıyor

Ford Yarım Milyon Aracını Geri Çağırıyor

Üreticiden gelen son açıklamada, bu yıl ikinci kez Bronco Sport ve Escape modelleri için uyarı yer alıyor. Şirketin paylaştığı yazıya göre yangına yol açması olası bir tehlike mevcut. Bunun temel sebebi ise potansiyel yakıt sızıntısı. Ford’un açıklamasına göre çatlamış bir yakıt enjektörü, sıcak yüzeylerin yakınında yakıt veya yakıt buharının birikmesine neden olursa yangın çıkabilir. Bu tehlike 2020 ile 2023 yılları arasında üretilmiş Ford Escape modelleri için geçerli. Ayrıca 1,5 litre 3 silindirli motora sahip Bronco Sport modelleri için de.

Ford Bu Çağırmadan Nasıl Etkilenecek?

Ford Yarım Milyon Aracını Geri Çağırıyor

ABD’li otomobil üreticisi Ford yarım milyon aracını geri çağırıyor. Hatta bu çağrı aynı modeller için bu sene ikinci çağrı. 2022’nin başlarında yayınlanan bir diğer uyarıda da Bronco Sport ve Escape’in yağ sızıntısı sonucunda alev alabileceği yer almıştı. Ancak son yakıt enjektörü hatasının araç sahiplerinin yüzde 0,38’den daha azını etkileyecek gibi. Ama tedbiri elden bırakmamak adına çağırıyor. Bu çağırma Ford’a olan güveni zedeleyecek mi hep birlikte göreceğiz. Halihazırda Ford dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden birisi. Genellikle ürettiği geniş, ferah ve sağlam otomobiller ile adından söz ettiriyor.

Sıfır KM Ford Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here