Yeni Konsept: Bronco Overland!

Geçtiğimiz aylarda çok ses getiren Bronco tanıtımları hala etkisini yitirmemişken, haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde otomobil üreticisi, Townsend, Tennessee’deki Bronco Super Celebration East’te gösterilecek olan aksesuarlı bir 2021 Ford Bronco’nun resimlerini yayınladı. Bu, Ford Bronco Overland konsepti olarak adlandırılıyor, ancak bu sadece aracın bir dizi satış sonrası parça içeren bir üretim SUV versiyonu.

Modifiye edilmiş 2021 Bronco’da güç, Ford’un 2.3 litrelik turboşarjlı EcoBoost dört silindirli motorundan geliyor, bu da Bronco’nun yedi ileri manuel vitesi ile eşleşiyor ve 270 bg kadar bir güç üretiliyor.

ford bronco overland

Buzdolabı, ocak… Ne ararsanız var!

“Overlanding” aracın gücü ve teknik özellikleri kadar aksesurlarla da ilgili, Ford da bunu göz önüne almış gibi gözüküyor.

Konseptin içerisinde, bir ARB buzdolabı, bir pişirme kiti ve hepsi arka kargo yönetim sistemine monte edilmiş bir ocak bulunuyor.

overland

Bu özel Bronco, yolcuları gece kamp kurmaya hazır olduklarında kullanabilmeleri için fabrika portbagajına monte edilmiş iki adet ağır hizmet tipi Yakima çadırına sahip.

Ek olarak, öne bakan bir ışık çubuğu ve her tarafta altı pod ışığı Rigid tarafından sağlanırkenıyor. Arka tampondaki uzun bir CB anteni, Bronco Overland Concept kendini vahşi doğada bulduğunda ve şebeke dışı kaldığında bir bağlantı sağlıyor. Arka cam panellerinin iç kısmındaki MOLLE ızgaralar ekstra saklama alanı sağlıyor.

Bu teknik olarak bir konsept olduğundan, muhtemelen henüz gözüktüğü şekilde satın alınamayacak. Ancak müşteriler bu konseptini Ford’un arazi aksesuarları kataloğu ile yeniden oluşturabilmeli.

200’den Fazla Aksesuar ile Piyasaya Sürülecek

Ford’un dediği gibi, kişiselleştirme ve fabrika destekli aksesuarlar Bronco ailesinin çekiciliği için çok önemli gibi gözüküyor. Bronco isim plakası, geliştirme ve süslemeler için açık bir adaydı. Ford da Bronco ve kişiselleştirme meraklılarını bu şekilde mutlu etmişe benziyor.

Bronco’nun Temmuz ayında yaptığı açıklamada Ford, SUV’nin halka kapılar da dahil olmak üzere 200’den fazla aksesuarla piyasaya sürüleceğini söyledi, ancak aksesuarların tam listesi henüz sunulmadı. Otomobil üreticisi, bazı aksesuarların bayi tarafından takılacağını ve diğerlerinin fabrikada kurulacağını söyledi, ancak Ford henüz müşterilerin aksesuarları nasıl sipariş edeceklerini tam olarak belirtmedi. Ford, fabrika destekli tüm aksesuarların garantili olacağını ve Bronco’nun garantisini etkilemeyeceğini söyledi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here