Fisker’in Otomobili

0
6557

Ünlü otomobil tasarımcısı Henrick Fisker, üretimine de dahil olduğu yeni bir spor otomobili piyasaya sürmek üzere. Tamamen özel tasarım denilebilecek olan aracı, dünya basınından aldığımız bilgilerle, biraz inceledik.

Fisker’in Otomobili

Henrick Fisker, geçtiğimiz yıl Fisker Inc. adlı bir şirket kurdu. Bu şirketi kurma amacı da belki de tasarımlarını kısıtlayıcı pazar analizleri olmadan hayata geçirmek. Peki, Henrick Fisker nasıl bir otomobil üretti? İşte Fisker’in super sedanı…

Öncelikle araç, bir spor sedan. Üç yıl önce çizimleri tamamlanan otomobil, 800HP motor gücü, krom burun tasarımı altındaki lazer tarayıcı gibi detaylar çok dikkat çekici. Ancak esas mesele motoru çalıştıran pilde. 57mm yükseklikte/ 57mm genişlikte ve 2 mm kalınlıktaki bataryası sadece 8 dakikada %90 doluyor. Fisker’in açıklamasına göre bu pil, otomotiv dünyasında bir devrim. En soğuk hava koşullarında da denenmiş ve sonuç mükemmel çıkmış. Bu arada Henrick Fisker’in otomobilinin adı: EMotion ve 2 yıl sonra seri üretime geçilecek.

Henrick Fisker Kimdir?

Elbette bu yazıyı okuyanlar Henrick Fisker kim diye düşünmüş olabilirler. 54 yaşında olan Henrick Fisker, Danimarkalı ve çok ünlü bir otomobil tasarımcısı. Endüstriyel tasarım alanında herkesin peşinden koştuğu Henrick Fisker, BMW ve Aston Martin için yıllarca tasarım yaptı.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here