Audi Parçaları Dronelarla Taşınacak!

0
1493

Çözüm odaklı anlayışa üretim yapan Audi markası, seri üretimde yeni bir devir başlatıyor! Bundan sonra fabrikada acil ihtiyaç duyulan parçaları dronelar taşıyacak.

Audi’nin İngolstadt’taki fabrikasında bir ilk denenecek. Bundan sonra üretimde kullanılan ve acil ihtiyaç duyulan parçalar drone’lar aracılığıyla çağrılan üretim bandına taşınacak. Zaman kazandıran bu uygulama ile seri üretimde bambaşka bir devir açılıyor.


İnsansız hava araçları ilk üretildiklerinde bu kadar geniş bir alanda kullanılabilecekleri düşünülmemişti. Bugün sadece havadan görüntü almaktan çok daha öte bir amaca hizmet eden insansız hava araçları yani dronelar, üretimden, haberleşmeye kadar pek çok alanda çözüm üretiyor, zaman kazandırıyor ve ihtiyaçları gideriyorlar.

 

Otomotiv Sektöründe Drone Devri!

Audi’nin üretimde drone kullanmak üzere aldığı bu karar aslında hem zaman kazanmak hem de maliyetten kazanmak odaklı bir optimizasyonun ürünü. Zira, fabrika içinde bir malzemenin talep edilmesi, nakliyesi için beklenecek süre minimize edilerek üretim hızlanırken, iş gücünden de tasarruf ediliyor. Benzer uygulamaların otomotiv sektöründe hızla yayılacağı yakın gelecekte otomotiv endüstrisi tahminleri arasında.


Audi’den Akıllı Fabrika

Akıllı ev ve akıllı telefondan sonra şimdi de fabrikalar için akıllı olma dönemi başlıyor. Audi, Almanya İngolstadt’taki fabrikasında akıllı fabrika yapılanmasını kurmaya odaklandı. Marka, bu kapsamda özellikle droneları yoğun olarak fabrika içinde kullanmayı hedefliyor. Acil parçaların fabrika içinde ulaştırılması, ilk yardım ve tamirat amacıyla da dronelar kullanılacak.


Drone Nedir?

Yerden kumanda edilen hava aracı anlamına gelir. İçinde aracı kullanan bir pilot yoktur. Bu nedenle insansız hava aracı kısaca IHA adıyla anılır. Yangın söndürme amacıyla, askeri amaçlarla, bir arazide havadan keşif yapmak için, reklam filmleri ve film çekimleri için, geniş alanda üretim yapan fabrikalarda malzeme taşımak için insanız hava araçları kullanılabilir.

İlk İnsansız Hava Aracı Ne Zaman Kullanıldı?

İlk İHA y da drone 1916’da geliştirilmiş ve 1. Dünya Savaşında kullanılmıştır. Temelde savaşlarda kullanılmak üzere geliştirilen dronelar bugün, bilim, sanat ve üretimde kullanılıyorlar.


Drone Ne Amaçla Kullanılır?

Keşif amaçlı olarak, nakliye için, arama kurtarma çalışmalarında, sanatsal çalışmalarda, askeri alandaki hassas saldırılarda kullanılırlar.

Drone Nerede Satılır?

1900’lü yılların başlarında sadece ordunun kullanımına sunulan insansız hava araçları, bugün açık havada keyifli vakit geçirmek isteyenlerin, bilimsel bir araştırma için yüksekten keşif yapmaya ihtiyacı olanların ya da fotoğraf tutkunlarının gözdesi haline geldi. Oyuncak mağazalarından, online marketlere kadar pek çok yerde drone çeşitlerine rastlayabilirsiniz.

Drone Fiyatları

Oyun, açık havada keyifli vakit geçirme, keşif ya da fotoğraf ve video çekimi için drone satın alabilirsiniz. Farklı özelliklerdeki bu ürünlerin fiyatları yine özelliklerine göre değişiyor.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here