volkwagen polo gti

Volkswagen geçen ay güncellenen Polo’yu tanıttığında, standart özellikleri ile gösterilmişti. Trendline, Comfortline ve Highline’ın yerini alacak olan Yeni Volkswagen Polo GTI , Golf serisine uygun Life, Style, R-Line süslemelerinde sunulacak olan standart Polo’nun yenilenmiş versiyonuyla birlikte gelecektir. Hot hatch versiyonunun resmen açıklanacağı Haziran ayı sonunda GTI ile zirveye çıkacak. Bu arada, Wolfsburg’dan gelenler ile beklemeyi kolaylaştırmak için bir tasarım taslağı yayınladılar.

Agresif Bir Polo GTI Geliyor

Grand Touring Injection modellerinin geleneksel kırmızı vurgularına sahipken, “daha keskin, dinamik, güçlü” olarak etiketi ile sunulacaktır. Büyük kardeş Golf GTI gibi , bal peteği  hava girişlerine gömülü LED gündüz yanan farlar yer alıyor. Bu LED farlar standart olarak sunulacak. Otomobil yeniden tasarlanmış bir bagaj kapağı ve markanın yeni IQ Light teknolojisine sahip olacak.  Keskin ön kısmına eklenen ışık çubuğunun üzerindeki kırmızı şerit de Golf GTI’dan miras alındı. ​​Bu değişikliklerin B segmenti bir araç biraz daha agresif görünmesini sağladığını söylüyoruz.

Otonom Sürüş Polo GTI’a Dahil Olabilir

Ayrıca yeni Polo’nun, Seyahat Asistanı ve Seviye 2 yarı otonom sürüş özellikleri de dahil olmak üzere Volkswagen’in isteğe bağlı sürücü yardım sistemlerinden birkaçını alacağı da ortaya çıktı. Polo’nun mevcut en yüksek teknik özelliği olarak, Volkswagen Polo GTI ‘nin de bu özellikleri standart olarak alması beklenmektedir.

VW, motorla ilgili ayrıntılar konusunda çekingen davranmaktadır. Bu yüzden yeni versiyonun  197 beygir gücü  ve 320 Newton-metre tork değerinde turboşarjlı 2.0 litrelik bir benzinli motorla sunulduğunu hatırlatacağız.  Altı vitesli, çift kavramalı otomatik, 6,7 saniyede 100 km / saat ve 237 km / saat maksimum hız sağlamaktadır.

Polo R WRC’nin Yerini Alacak Mı?

Polo bu sınıfın tepesinde otururken, GTI’nin başlangıçtan itibaren cömertçe donatılmış olmasını bekliyoruz. Ocak 2018’de VW, üzerinde çalıştığı MQB A0 platformunun daha fazla güç alabileceğini kabul etti. Ancak bir GTI Performance türevi veya başka bir daha hızlı versiyona taahhütte bulunmadı. 2012’nin sonlarında tanıtılan sınırlı sayıdaki Polo R WRC Street , 217 bg’lik en güçlü  Polosu olmaya devam ediyor. Bu nedenle Yeni Polo GTI neden tepenin yeni kralı olmasın.

Volkswagen, Haziran sonunda tanıtılacak olan yeni Polo GTI’nin “olağanüstü günlük kullanılabilirlik ile birlikte olağanüstü sürüş dinamikleri” sağlayacağını ve “saf dinamizm ve etkileyici tasarımı” temsil ettiğini göstermektedir.

Kaynak: VW

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here