2018 Model Audi A8 Hazır!

0
2018

Audi A8 2018 Model Şimdiden Dikkat Çekti…

 Audi’nin amiral gemisi olan A8, yeni modeli ile dikkat çekecek. 

 

Audi A8’de Neler Değişti?

Markanın amiral gemisi A8, hem tasarım hem de donanım açısından değişikliklerle 2018’de satışa sunulacak. Yeni Audi A8’in iki versiyonu var: A8 ve A8L.  Adından anlaşılacağı üzere Audi A8 L standart versiyondan biraz daha büyük. Hem iç mekanda hem de görünümde olan bu genişlik, iki araç arasındaki farkı belirliyor. Yenilenen Audi A8’de boyutlar büyüdü. Aracın toplam uzunluğu 5.17metre. 

 

Aydınlatmada HD Matrix Led teknolojisi kullanılmış. Arka ışıklandırmalarda ise OLED teknolojisi kullanılmış. 

 

Yeni Audi A8 iç mekanda genişlemenin verdiği ferahlığı sunuyor. Bununla beraber son model Audi A8 kokpitte dokunmatik ekran teknolojisi, klima, navigasyon, araç içi bilgisi, uyarı sistemleri gibi detayların hepsine hakim. 

 

Audi A8, gelişmiş otomatik pilot teknolojisi ile kullanıcıyı cezb edeceğe benziyor. Zira, marka otonom sürüşe ciddi miktarda yatırım yapıyor. Yapay zekayla güçlendirilen gelişmiş otonom sürüş teknolojisi özellikle uzun yolculuklarda sürücüyü epey rahatlatacağa benziyor. Trafikteyken de saat 60km hıza ulaşana kadar hiç bir müdehaleye gerek kalmadan aracı yönlendirebilen sistem, İstanbul trafiğinde her gün işe giden araç sahiplerine iyi gelebilir. 

 

Yeni Audi A8 Motor

2018 model Audi A8’in motoru da revize edildi. Altı silindir, sekiz silindir ve oniki silindir şeklinde iki seçenek söz konusu. 6 silindirli Audi A8 dizel motoru 286 beygir güce sahip. Audi A8 benzinli motor da 340 beygir güce sahip. 8 silindirli Audi A8’de motor gücü ise 435 beygir ve 460 beygir şeklinde. 12 silindirli Audi A8’de 449 beygir güç söz konusu. 

 

Elektrikli Audi A8

Marka A8 modeli için 2018’de elektrikli motor seçeneği de sunacak. 449 beygir güç ve 700nm tork ile sunulacak olan hybrit motor, 50km mesafeyi elektrikli modda gidebiliyor. 

 

Yeni Audi A8 Fiyatı 

Audi, 2018 model A8 için fiyatları belirledi. Avrupa’da 90.600 Euro başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak. 

 

Yeni Audi A8 Ne Zaman Satışa Sunulacak?

2018 model Audi A8’ler 2017 yılının son çeyreğinde satışa sunulacaklar. 2018 yılı boyunca da onları trafikte göreceğiz. Geniş iç hacim, şık ve etkileyici tasarım, güçlü motor ve zengin motor seçeneği gibi konularda eli kuvvetli olan son model Audi A8’lerin otonom sürüş teknolojisindeki başarısı ise 2018’e damga vuracak gibi. 

 

Hayalinizde bir Audi modeli varsa arabam.com Audi ikinci el ilanlarını ya da sıfır km Audi ilanlarını takip edebilirsiniz. 

 

Audi markasının otomotiv sektörüne getirdiği yenilikler ilginizi çekiyor, markanın modelleri hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız arabam.com Audi test içeriklerini okuyabilirsiniz. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here