2015’in En Çok Satan Arabaları Hangileri?

0
1403

Bir önceki yılın en çok satılan arabaları, en çok tercih edilen vites tipi, araba rengi, yakıt tüketim şekli hem yeni bir otomobil almak isteyenlere hem de arabasını satmak isteyenlere çok değerli veriler sunar. Otomotiv piyasasının trendlerini kavrayarak hem satmak istediğiniz araba için ilan verebilir hem de almak istediğiniz arabanın ikinci eldeki değerini anlayabilirsiniz.

Kısa adı ODD olan Otomotiv Distribütörleri Derneğinin 2015 yılı otomotiv satışları hakkında sunduğu veriler oldukça etkileyici.

2015’te En Çok Satılan Araba Markası

139.043 adet satılan Volkswagen markası, 2015 yılında Türkiye’de en çok satılan araba markası oldu. Onu 118.640 adet ile Ford satışları, 117.363 ile de Renault izledi. Türk otomotiv piyasasında Volkswagen markası, güçlü, sağlam ve donanımlı Alman üretimi imajıyla yıllardır haklı bir güven duygusuyla karşılanır. Son yıllarda marka, farklı tüketici segmentlerine hitab eden modelleri, farklı ihtiyaçlara cevap veren iyi optimize edilmiş teknik çözümleriyle çok daha popüler oldu.

Sanayi devriminin öncülerinden olan ve dünyada ilk seri üretim bandı ile hem otomotiv sektöründe hem de endüstri alanında devrim yaratan Ford ve dünyanın en güçlü otomotiv üreticilerinden biri olan Renault da ülkemiz insanın güvendiği markalar arasında yer alıyor.

2015 Yılında En Çok İlgi Gören Otomobil Özellikleri

Geçen yılın en çok satan oto markası kadar en çok ilgi gören motor hacmi, vites tipi, yakıt tüketim tipi detaylar da ODD verileri arasında yer alıyor. ODD verilerine göre 2015 yılında Türk halkı olarak en çok 1600cc altında motor hacmi olan otomobilleri satın aldık. Bir önceki yıla göre %50 oranında daha fazla otomatik vites arabanın satıldığı 2015 yılı, bir otomobilden konforlu sürüş beklentisinin de artmaya başladığını gösteriyor. Zira özellike İstanbul gibi şehir trafiğinin çok yoğun olduğu şehir merkezlerinde stres ve yorucu saatler otomatik şanzımanın sunduğu konforla hafifleyebiliyor. Dizel otomobile olan ilgi de %22,25 oranında artmış görünüyor. Küresel anlamda artan benzin fiyatları düşünülürse dizel araba modellerinin popülaritesinin artması oldukça normal. Gelecek yıllarda daha da fazla talep görecekleri ve otomotiv piyasasında elektrikli araçlar gibi alternatif yakıt ya da enerji tüketimine de ilginin artacağı düşünülüyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here