Renault Megane E-Tech, sportif ve aerodinamik tasarımıyla kullanıcıların beğenisine sunuldu. Tamamen elektrikli bu model, iki versiyonuyla Türkiye’de satışa çıktı. Saf sürüş keyfi için tasarlanan %100 elektrikli Megane E-Tech lansmana özel fiyatlarıyla alıcılarını bekliyor. Modelin Techno versiyonu lansmana özel olarak 1 milyon 499 bin TL‘den satışa sunuluyor. Iconic versiyon ise 1 milyon 599 bin TL‘den listeye giriyor. Hem sürüş hem de tasarım ögelerinde elektrikli araç teknolojisinin farkını hissedebileceğiniz Megane E-Tech Iconic versiyonu için ön sipariş dönemi 1 Ağustos tarihinde başlayacak. Ön siparişlerde ilk 250 kişi, yeni Megane E-Tech modeline sahip olabilecek. renault-megane-e-tech-arkadan-görünüm

Megane E-Tech Performans Özellikleri

Şehir kullanımına uygun olan bu araç 160 kW elektrik motoruyla son derece ideal değerlere sahip. Bu sayede sürüşlerde kullanıcılara 220 beygir güç sağlayabiliyor. Kompakt gövdesinde crossover stilini yansıtan araç, tek bir şarj ile 450 kilometre menzil yapabiliyor. Elektrikli otomobil sürüşünün tüm zevklerini yaşayabileceğiniz Renault Megane E-Tech ayrıca 0’dan 100 km/s’ye sadece 7,4 saniyede ulaşabiliyor.

renault-megane-e-tech-şarj-esnasında

Etkileyici Bir Elektrikli Araç Deneyimi

Ayrıntılarındaki 360 derecelik inovasyon özellikleriyle ön plana çıkan %100 elektrikli E-Tech, elektrikli araçlara özel olarak üretilen yeni CMF-EV platformuna sahip. Bu platform da 60 kWh ultra ince batarya ve kompakt 160 kW elektrik motor ile donatılmış. Ayrıca aracın çevikliğini ve kabin hacmini artıran özelliklerle tasarım desteklenmiş. Bu doğrultuda optimize edilen ağırlık dağılımı, uzun dingil mesafesi, tamamen düz zemin ve düşük ağırlık merkezi aracın dikkat çeken özelliklerinden. Tüm bu bileşenler bir araya geldiğinde 1.633 kg toplam ağırlığa sahip Renault Megane E-Tech modelini, segmentinin en hafif araçlarından biri haline getiriyor. Performansı hep yüksek tutabilmek içinse batarya ve motor sıcaklığını otomatik olarak düzenleyen bir ısı yönetim sisteminden faydalanılıyor.

renault-megane-e-tech-iç-mekan

Premium Tasarım Detayları

Artırılan menzili ve sahip olduğu teknolojik özelliklerle öne çıkan Renault Megane E-Tech, yeniden tasarlanmış yolcu kabini ile konfor noktasında da farklılık yaratıyor. Premium kabin özellikleri, yolculuklarınızı çok daha rahat bir ortamda gerçekleştirebilme imkanını sunuyor. Bunun anahtarı ise kullanılan kaliteli malzeme, yüksek çözünürlüklü ekranlar ve masaj özellikli elektrikli deri koltuklar. Ergonominin ön plana çıktığı tasarımda, CMF-EV platformunun tamamen düz bir zemine sahip olması da büyük fark yaratıyor. Bu sayede sürücü ve yolculara, kabin içerisinde daha fazla yaşam alanı sunabiliyor. Konfor unsurunu yalnızca sürücü bölümüyle sınırlandırmayan tasarım, arka yolcu bölümündeki 209 mm diz mesafesiyle de beğeni topluyor.

42 dakikada %80 oranında şarj kapasitesi bulunan Megane E-Tech, 21 gelişmiş sürüş destek sistemi ile önümüzdeki dönemin sıkça tercih edilen elektrikli araçlarından biri olacak gibi görünüyor. Ağustos ayında Türkiye yollarında olacak bu yüksek teknolojiyle donatılmış tasarım için ön sipariş yapmak isteyenlerin MAİS yetkili satıcıları ve şubelerine ulaşması gerekiyor. 250 bin TL ön ödeme yaparak sipariş veren ilk 250 kişi Renault Megane E-Tech araçlarına Ağustos ayında sahip olabilecek.

Renault Megane E-Tech Teknik Detayları ve Fiyatı

1 YORUM

  1. Şeyda hanım merhabalar,
    Emeğinize sağlık, teşekkür ederim bilgiler için,
    Dizel araçların ,elektrikliye dönüşüm için alt yapıya sahibim bu konuda gelişmelerden haberim olursa sevinirim ve iş birliğine açığım.
    Saygılarımla
    Ali yıldız

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here