Volkswagen Tarihindeki En Önemli Arabalar… Alman otomobil üreticisi Volkswagen, dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biridir. Ayrıca içeriğimizdeki arabalar, markayı bu konuma getirmelerine yardımcı olan otomobillerdir.

Volkswagen, dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biridir. 1937’de Alman İşçi Cephesi tarafından kurulduğundan beri Alman üretici, en çok satan üreticilerden biri olmak için muazzam bir şekilde büyüdü ve gelişim gösterdi. Volkswagen, az sayıda üreticinin ulaşabileceği güvenilirlik, satın alınabilirlik, konfor ve ayrıntılara gösterilen özeni sunmaktadır. Bu nedenle otomobilleri dünyanın her köşesinde popüler olmaktadır. Volkswagen; en iyi sedanları, hatchback modellerini, SUV modellerini ve otobüs gibi büyük araç modellerinde de dahil olmak üzere çok çeşitli modeller üretir. Volkswagen’in şimdiye kadar ürettiği en iyi araç modellerini inceleyelim.

CorradoVolkswagen Tarihindeki En Önemli Arabalar

Corrado, Volkswagen’in 1988’de tanıttığı kompakt, dört yolculu kapasiteli, üç kapılı bir liftback coupe modelidir. Model Corrado, ikinci nesil Scirocco’nun üretiminin sona ermesinden üç yıl önce piyasaya sürülmüştür. Volkswagen başlangıçta her iki aracı da aynı anda üretmeyi planlamıştır. Ancak Corrado’ya yönelik büyük bir talep, onları 1992’de Scirocco’nun üretimini sonlandırmaya zorladı. Corrado iki motor seçeneğiyle satışa sunulmuştur. 134 beygir gücündeki 1.6 litrelik sıralı dört silindirli motoru ve 158 beygirlik 1.8 litrelik süper şarjlı sıralı dört silindirli motor seçeneğidir. Alman üretici Volkswagen daha sonra tasarımı revize ederek mühendislerin 2.9 litrelik altı silindirli bir motor takmasına izin verdi.

ID.3Volkswagen Tarihindeki En Önemli Arabalar

Son on yıl elektrikli otomobil endüstrisi için harika gelişmeler oldu. EV’ler artık yollarımızda ortak bir manzara ve eğer raporlar doğruysa, önümüzdeki birkaç on yıl içinde hakimeti tamamen devralacaklar. Bu yüzden Volkswagen geride kalmak istemediği için elektrikli araçların ID serisini ortaya çıkardı. ID aralığındaki ilk araba olan ID.3, 2019 yılında karşımıza çıktı. Boyutu, menzili, sunduğu olanaklar ve satın alabileceğiniz en ucuz EV’lerden biri olması sayesinde bir anda popüler oldu. Ayrıca Sınıfının en iyisi ID.3 Pro S, 547 km menzile sahip 77 kWh pil paketine sahipti. Böylece en iyi EV’lerle rekabet edebiliyordu.

EosVolkswagen Tarihindeki En Önemli Arabalar

Eos, Volkswagen’in 2006’dan 2015’e kadar ürettiği yalnızca dönüştürülebilir kompakt bir coupe modelidir. Ayrıca Corrado’dan bu yana şirketin ilk üretim coupe’siydi. Volkswagen Eos şık tasarımı sayesinde hızla birçok hayran kazandı. Eos, platformunu ve bileşenlerini beşinci nesil Golf ile paylaşmasına rağmen yeni gövde panelleriyle bağımsız bir modeldi. Şimdiye kadar bir üstü açılır arabaya takılan en gelişmiş tavan tasarımlarından biriydi. Eos için birkaç motor seçeneği vardı, en güçlüsü 256 hp ve 349.80 Newton-Metre tork üreten 3.6 litrelik V6’ydı.

TouaregVolkswagen Tarihindeki En Önemli Arabalar

1990’lar otomotiv pazarında büyük bir değişim gördü.  SUV’lerin popülaritesi tavan yaptı. Bu yükseliş, üreticileri yeni seçenekler sunmaya zorladı. 2002 yılında Volkswagen, artan SUV talebinden yararlanmaya karar verdi ve Touareg’i üretti. Adını göçebe Kuzey Afrikalı Tuareg halkından alan Touareg, günlük sürüş için yeterince pratik, ancak yine de zorlu arazilerde hayatta kalabilecek kadar sağlam olan orta boy lüks bir crossover SUV olarak tasarlandı. Touareg şu anda üçüncü neslinde ve platformunu kurumsal kardeşleri olan Porsche Cayenne ve Audi Q7 ile paylaşmaktadır.

Passat

Volkswagen Passat ilk olarak 1973’te sedan ve station wagon gövde stillerinde piyasaya sürüldü. Giorgetto Giugiaro, Passat’ın tasarımcısıdır. Bu yüzden sade görünümlü bir tasarıma sahip olduğu için yıllardır en sevilen araçlardan biri olmaktadır. Şimdi sekizinci neslinin satıldığı Passat, diğer Alman sedanları kadar pahalı olmayan ve makul büyüklükte bir aile arabasıdır. Ayrıca son modellerindeki sorunsuz DSG sistemi, aracın en çok avantaj sunduğu konudur.

Scirocco

Scirocco, Volkswagen’in 70’lerin başında eskiyen Karmann Ghia coupe’nin yerini almak üzere tanıttığı üç kapılı spor kompakt hatchback modelidir. Model Scirocco, Golf ile aynı platforma dayanmaktadır. Ancak efsanevi Giorgetto Giugiaro tarafından tamamen yeniden tasarlandı. Daha şık ve daha sportif hale geldiği içinde gençlerin ve spor araba severlerin en çok ilgi duyduğu araç modellerinden biri oldu. Scirocco’nun ilk iki nesli, 1974 ile 1992 yılları arasında 16 yıllık bir süreçte ara vermeden üretildi. Daha sonra nihayet 2008 yılında geri döndüğünde insanlar özlenen Volkswagen modeline tekrardan bağlandı.

Beetle

“Volkswagen Tarihindeki En Önemli Arabalar” adlı içeriğimizin son modeli Beetle olmaktadır. Tarihin en çok satan araçlarından biri olduğu için Beetle’ın tanıtılmasına gerek yoktur. 1930’ların sonlarında tanıtılan Volkswagen Beetle, her gün kullanabilecekleri ucuz, basit bir araba isteyen insanlar için yapıldı. Beetle, Alman halkının arabası olarak başladı ama şimdi tüm dünyadaki hayranlarıyla bir kült klasiğine dönüştü. 20 milyondan fazla Volkswagen Beetle satıldı. Bu rakamda da günümüzde bile bir tane bulmanın oldukça kolay olduğu anlamına gelmektedir. Hızlı veya güçlü olmasa da çok sayıda satış sonrası parça sayesinde arabanızı bir canavara dönüştürebilirsiniz.

İkinci El Volkswagen İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here