Tek Depoyla 2152 km!

3
2005

Peugeot 208’in makyajlı halinde görev verilen yeni BlueHDi motorla, otomobil 100 km’de ortalama 2 litrelik yakıt tüketimiyle önemli bir başarıya imza attı.

Fransız üreticinin küçük sınıftaki temsilcisi Peugeot 208, yakın zamanda makyajlı haliyle gün yüzüne çıkmıştı. 308’de de görev alan yeni nesil 1,6 litrelik turbo beslemeli dizel BlueHDi motorun 100 HP güç üreten versiyonu, 208’de de görev aldı ve önemli bir başarıya imza attı. Peugeot’nun Belchamp’taki test pistinde gerçekleştirilen 38 saatlik sürüş sonunda 208, 43 litre motorinle tam 2152 km yol kat etti. Bu da 100 km’de ortalama 2 litrelik yakıt tüketimine tekabül ediyor.

3 YORUMLAR

  1. bende 2015 model peugeot 308 1.2 puretech 130 hp eat 6 var. hani şu 1718 km yapan meşhur araba. arabam şu anda 3100 kmde. değil 1718 km 462 km yi ilk depoyu doldurduğumda zor yaptım. yalan reklamlara güvenerek (hata bende tabi) aldığım arabaya yakıt yetiştiremiyorum. ikinci depoyu doldurdum. bu kez 650 yaptı ama ışık yanmak üzere. herhalde arabayı çekicinin üzerine koyup öyle götürmüşler edirneden ardahana veya yokuşta boşa alıp ittirmişler. haberinizdeki bir depoyla 2152 km yi görünce yazayım dedim. insanları kandırarak para kazanmaya çalışanlar ancak belli bir süre götürürler bu işi diye düşünüyorum. saygılarımla.

  2. bu tip test sonuçlarını ya da fabrika değerlerini günlük hayattaki tüketimlerle kıyaslayınca sanki imkansızmış gibi gelir ancak gerek fabrika değerindeki gerek test koşullarındaki kullanım şartlarına bire bir benzer şekilde araç kullanırsanız bu değerlere siz de ulaşabilirsiniz yukarıdaki test pist gibi son derece düzgün iniş-çıkışın az olduğu bir yolda ideal vites-hız kombinasyonu kullanılarak yüksüz hızlanma-yavaşlama olmadan gerçekleştirilmiştir bu şartlar sağlandığında bu rakamları elde etmek hiç de zor değil daha önce peugeot başka modelleriyle benzer sonuçlar aldı i130 golf ve daha bir çok araçla da çok iyi değerler elde edildi bizim günlük hayattaki kullanım şeklimiz test koşullarından oldukça uzak olduğu için bu değerleri elde edemiyoruz kullanıcının sahip olmadığı koşullarda araç test edilince günlük hayatta elde edilemeyecek sonuçlara ulaşılır benzer durum farklı özelliklerde de olabilir mesela katalogda 0-100 değeri 11sn gözüküyordur ama siz dolu depoyla bagajda 15kg yükle yanınızda biri varken test ettiğinizde belki ancak 12.5 snde ulaşabilirsiniz veya pist kadar iyi olmayan hissedilmeyecek kadar hafif eğimli bir yolda rüzgara karşı klima da açıkken 190 değil de 175-180km hıza çıkarsınız ya da biraz yük doluya yakın depo ve ömrünün ortasına gelmiş lastikler nedeniyle fren mesafesi 1-2m uzayabilir günlük hayat ideal koşullara sahip olmadığından bu değerler ulaşılmaz gelir ama test şartlarında bu değerler elde edilebilir

  3. arabam com un bütün testlerine bakın benzinli otoların fabrika verileriyle arasında büyük farkalar olduğunu göreceksiniz ancak dizel otolarda 1 litre kadar fark var sonuç benzinli alacaksan yakıtınada razı olacaksın.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here