Otomotiv sektöründe önemli imza

0
795

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (Masfed) İle Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu (Myk) Başkanlığı Arasında tüm Türkiyeyi Kapsayacak Şekilde ‘Motorlu Araç Alım Satım Sorumlusu Ve Motorlu Araç Alım Satım Personeli Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü’ İmzalandı. Bu Protokol İle Sektörde Çalışan Firma Personellerinin Mesleki Yeterlilik Anlamında Eğitilmesi Ve Akredite Olunmasının Yolu Açılıyor.

Türkiye Genelinde Otomotiv sektörünün farklı alanlarını temsil eden ODD,OSD ,OYDER,TAYSAD gibi 2.El Otomotiv Firmalarının En Üst Temsilcisi Olan MASFED Şu Anda Ülke Genelinde 23 İlde Dernekleşmiş Durumda. Bu Sayının 2 Yıl İçinde 81 İle Çıkarılması Planlanıyor.

Otonomi Otomobil Ticaret Ve Yaşam Merkezi’nde Gerçekleşen İmza Töreninde Konuşma Yapan Masfed Başkanı Aydın Erkoç, Otomobil Ticareti Mesleğini Yapabilmek İçin Mesleğe İlişkin Olarak Mutlaka Motorlu Araçların ; Modelleri, Araç Tipleri Ve Teknik Aksanına Ait Bilgi Sahibi Olunması Gerekli Olduğuna Vurgu Yaparak, ‘Yapacağımız Çalışmanın Hedef Ve Temeli Öncelikle Faaliyet Gösterdiğimiz Mesleğimizin Bir Adının Olması. Motorlu Araç Alım Satımına İlişkin Mesleği İle Sektörün Tanınmasını, Bu Sektörde Ticari Faaliyette Bulunan İşletme Sahipleri İle Çalışanların Üzerinde Güven Ve Saygınlık Oluşturarak Mevzuat Çerçevesinde Ulusal Ve Uluslararası Alanda Mesleğin İcra Edilmesidir. Federasyon Olarak Motorlu Araçlarla İlgili Çalışma Başlatırken Pazarlama, Satın Alma, Satış Ve Etik Standartlarda Her Birini Bir Bütün Olarak Değerlendirerek, Motorlu Araç Alım Satım Sorumlusu Ve Motorlu Araç Alım Satım Personeli Olmak Üzere Ulusal Yeterlilik Hazırlama Çalışmalarımızı Başlatıyoruz’ Diye Konuştu.

Myk Başkanı Adem Ceylan İse, ‘Tehlikeli Ve Çok Tehlikeli Meslek Sınıfından Olmamakla Birlikte 65 Bin Otomobil Satıcılarının Artık Dünyada Olduğu Gibi, Avrupa’da Olduğu Gibi Ulusal Meslek Standartlarının Hazırlanması, Bu Meslek Standartlarına Uygun Bir Şekilde Belgelendirmeyi Gerçekleştirmek Amacıyla Kurulan Bir Kamu Tüzel Kişiliğiyiz. Bu Çalışma Ulusal Yeterlilik Hazırlama Süreciyle Özellikle Otomotiv Sektöründeki Satış Elemanlarının, Pazarlama Elemanlarının Daha Nitelikli, Standartlara Uygun Bir Şekilde Hizmet Etmesine İmkan Sağlayacaktır’ İfadelerini Kullandı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here