Mazda 5 Yıl Garanti hizmeti vermeye başladı…

1
967

Mazda Türkiye, 2015 model araçların satışı ile birlikte Mazdaseverlerin sürüş keyiflerini arttıracak +2 yıl garanti hizmetini sunmaya başladı.

Mazda 5 Yıl Garanti ile ilgili olarak Mazda Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Tamer Atsan: “Mazda 5 Yıl Garanti belirtilen koşullar sağlandığında 3yıl /100.000 km olan üretici garanti süresini 5 yıl/150.000 km‘ye kadar uzatılabildiği bir sigorta sistemidir. Hizmet kapsamında, aracına tutku ile bağlı olan ve bakımına dikkat eden kullanıcılar otomobillerini yıllar boyu ilk günkü değerinde kullanma şansına sahip olacaklar.” dedi.
Mazda 5 Yıl Garanti’nin geçerli olabilmesi için aracın ilk satış tarihinden itibaren tüm bakım ve onarımlarının Mazda Yetkili Servisleri’nde yapılmış olması gerekmektedir. Mazda 5 Yıl Garanti müşterilere, 4. ve 5.yıl oluşabilecek beklenmedik arızaların masraflarını düşünmeksizin huzur içinde sürüş keyfi sunar ve kullanıcılar araç değişimi söz konusu olduğunda da 2.el değerini korumanın keyfini yaşarlar.  
Mazda 5 Yıl Garanti araç satışı esnasında ilgili sertifikaların araç sahibi tarafından imzalanarak onaylanması ile devreye alınıyor.

1 YORUM

  1. Otomobilin kalbi kabul edilen motor konusunda Mazda cephesinden yen haberler gelmeye devam ediyor. Bugünlerde ise Mazda cephesinden yeni bir patent haberi geldi. Mazda’nın 1967’den beri ikon araçlarında kullandığı Rotary motor en son 2012 model RX-8′ lerde kullanılmıştı. Tam da tüketiciler artık Mazda bu motordan vazgeçti derken marka yine bir ikon model olan RX Vision ile geliştirilmiş Rotary motorunu tüketici ile buluşturmaya hazırlanıyor. Rotary motor aynı zamanda patent sahibinin de adını taşıyan Wankel motoru olarak da bilinir. Felix Wankel 1929 yılında motoru tamamlayıp kendi ismini vererek patentini almış. Motorun çalışma prensibinden kısaca bahseder isek, standart motorlardan farklı olarak tek oval blok içinde dönen bir Rotor (isteğe bağlı değiştirilebilir) olduğunu ve bütün işlemlerin bu oval bloğun içinde gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Yeni konseptte motor 180 derece dönmüş şekilde planlanmış. Yani egzoz manifoldu yukarıda iken emme manifoldu aşağıya çekilmiş görünüyor. Bu sayede emme manifoldunun yeterince uzun olması performansı arttıracaktır. Ek olarak egzoz manifoldunun motorun üstünde olması egzozun motordan çıkış ve turboya giriş mesafesini kısaltacak ve turbo(lar) egzozun üstüne yerleştirilecektir. Motorda henüz kaç turbo kullanacağı resmiyet kazanmazken 400HP güç üreteceği de söylentiler arasında yer alıyor. Yeni motorun ismi ise henüz tam net değil ama SkyActiv-R şeklinde adlandırılması bekleniyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here