HR-V’nin Detayları Açıklandı

2
1172

Honda CR-V’nin kardeşi konumundaki küçük SUV’u HR-V’nin teknik verileri açıklandı.

Bu yaz itibariyle Avrupa’da yollarla buluşacak olan otomobil, motor seçenekleriyle Türkiye’de de oldukça iyi satış rakamları yakalayabilir. 1,5 litrelik atmosferik beslemeli benzinli VTEC motor, 130 HP güç üretirken, 100 km’de ortalama yakıt tüketimi 5,2 litre olarak açıklanıyor. 6 ileri manuel şanzımanla gelen otomobil, istenildiğinde CVT şanzımanla da alınabilecek. Manuel versiyon, 0’dan 100 km/s hıza 10,3 saniyede ulaşırken, CVT’de bu rakam 10,9 saniyeye ulaşıyor. Honda CR-V ile Civic HB’den tanıdık 1,6 litrelik turbo beslemeli dizel i-DTEC motorlaysa otomobil, fabrika verilerine göre 100 km’de 4,0 litre yakıt tüketiyor. 6 ileri manuel şanzımanla gücünü ön tekerleklere aktaran motor 120 HP güç üretiyor ve bu sayede HR-V 0’dan 100 km/s hıza 10,1 saniyede ulaşıyor.

Bagaj hacmi 453 litre olan HR-V’de bu hacim 1026 litreye kadar ulaşabiliyor. Sınıfındaki en geniş yaşam alanına sahip olduğu iddia edilen otomobilin arka koltukları, tıpkı Jazz’da olduğu gibi modüler bir şekilde katlanabiliyor. 

2 YORUMLAR

  1. Kia B-segmenti crossover pazarından pay almak için hazırlanıyor ve 2017’de biz tüketicilere ulaşması bekleniyor. Modelin ilham kaynağı olan Provo konsepti 2013 yılında Geneva Motor Show’da gösterilmişti. Yeni crossover’ın adı şu an bilinmemekte ve kendine rakip olarak Honda HR-V ve Mazda CX-3’ü seçmiş durumda ayrıca üretim yeri Güney Kore olacak. Yeni modelde, çoğunlukla yeni çıkacak olan Rio’daki parçalar kullanılacak. Elbette bu bizler için sürpriz olmadı, örnek verirsek, Mazda CX-3’ün üretiminde, Mazda 2’deki parçaların büyük bir çoğunluğu kullanıyor ve bunu bütün markalar zaten yapıyor.
    Teknik detaylarına gelirsek şu an Kia tarafından paylaşılmış net bir bilgi yok ama tahminlerimize göre Rio’ya benzer teknik verileri bu modelde göreceğiz. Mesela, yeni 1.0 litrelik, 3 silindirli, turboşarjlı ünite 100 ve 120 beygirlik seçenekleriyle karşımıza çıkabilir, sadece önden çekerli versiyon ile satışa sunulursa şaşırtıcı olmaz. Bu aralar model gamını baştan aşağı yenileyen Kia tamamiyle yenilenmiş Picanto’su ve Stinger adı verilen arkadan çeker, 362 beygir gücündeki GT sedan konsepti ile çağ atlayacak gibi duruyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here