Almanya’da Elektrikli Araçlar Satış Rekoru Kırdı!

0
5686

Elektrikli araba satışları nasıl? Sizce elektrikli otomobil satış rakamları artıyor mu? Peki, en fazla elektrikli araba satışı hangi ülkede yapılıyor? Biraz araştırdık, işte rakamlar…

Elektrikli Araçlar Çok Satıyor?

Otomobil sektörü, evrim geçiriyor. Elektrikli arabaların menzil ve performans konusunda gelişmiş olması satışlara yansıdı. Zira, klasik fosil yakıtının yanında doğa dostu olması gibi büyük bir avantaja sahip olan elektrikli araçların son yıllarda bir hayli gelişmesinin sonucu satışlara da yansıyor.

Almanya’da Satış Rekoru

Bir anlamda otomobil sektörünün merkezlerinden biri olan Almanya’da bu yılın ilk 6 aylık döneminde elektrikli otomobil satışının rekor düzeyde olduğu ve %132 artış gösterdiği, Price Waterhouse Coopers denetleme şirketi tarafından açıklandı. Tabi Almanya’da yaşanan dizel skandalının da bu konuda etkisinin olduğu tahmin ediliyor. Ancak bu durum, her durumda gelecek açısından gerçekten sevindirici ve umut bir verici.

Dünyanın yapısına büyük ve neredeyse geri dönülmez etkileri olan fosil yakıtları kullanan araçların sayısının azalarak yerlerine elektrikle çalışan araçların geleceği fikri uzun süredir gündemde.

Pek çok Avrupa ülkesi gelecek dönem planları içerisinde fosil yakıtla çalışan araçları kaldırıp yerlerine elektrikli araçları kullanmaya geçmeyi planlıyor. Bu, hem dünya hem de insanlık açısında güzel ve sevindirici bir haber. Zira, geri dönülmez sonuçların olduğu dünyada yaşamak ileride neredeyse bizim için imkansız hale gelecek. Bilim insanlarının özellikle üzerinde durduğu bu noktanın elektrikli araçalar ile büyük bir değişiklik göstererek pozitif yöne doğru evrileceği de tahminler dahilinde.

Avrupa Elektrikli Otomobilleri Sevdi

Gerçekten de elektrikli otomobil satışlarındaki artışla birlikte Avrupa’nın bu tip otomobilleri sevdiği ortada. Yılın ilk 6 ayında Avrupa genelinde gerçekleşen elektrikli otomobil satışlarının bir önceki döneme oranla %53,6 daha fazla olduğu saptanmış. Bu da Avrupalıların elektrikli otomobilleri fosil yakıtla çalışan otomobillere tercih etmeye başladığının bir göstergesi olarak alınabilir.

Elon Musk’ın ve Tesla’nın son dönemdeki ciddi yatırımları, bu konuya önem veren yaklaşımları ve PR çalışmaları da elektrikli otomobilleri popüler kılıyor. Sitem içerisinde, uzun süreli bir egemenliğe sahip olan fosil yakıtların kademeli olarak ortadan kalkarak, daha iyi ve yaşanabilir bir dünya için elektrikli otomobillere geçilecek olması fikri bile önemli.

Sektör içerisinde yer alan ve sektörü iyi takip eden eleştirel kaynaklar, gelecek dönemlerde elektrikli otomobil satışının daha da artacağını ve Avrupalıların bu alternatif yaklaşıma hem değer verdiğini hem de onu sevdiğini gösteriyor.

Elbette fosil yakıt birkaç yıl içerisinde sektörden tamamen kalkmış olmayacaktır ama şu anki gidişat bile gelecek açısından umut verici. 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here