Cf Moto Yeni Elektrikli Motosikletler Üzerinde Çalışıyor

0
1345
CF MOTO

Son yıllarda artan petrol kriziyle birlikte elektrikli araçlara yönelim git gide artıyor. Başlarda elektrikli otomobiller popüler olmuştu ve talepleri git gide artmıştı. Artık yavaş yavaş elektrikli motosikletlerde popülerleşmeye başladı. Ayrıca petrol krizi ve artan trafik sorunu mini motosikletlere de talebi arttırdı. Bu durumun farkına varan motosiklet üreticileri birçok farklı model ürettiler. Honda Grom ve Kawasaki Z125 modelleri bu segmentte çok fazla talep gördü ve sevildi. CF Moto tarafında ise aynı segmentte Papio modeliyle kullanıcılara cevap veriyor. Bu segmentte ise henüz elektrikli bir model bulunmuyor. CF Moto yöneticileri bu eksikliğe el atmak için Papio modelini revize edecekler ve yakında elektrikli bir model haline gelecek.

Elektrikli CF Moto Papio

CF MOTO

CF Moto Papio modeli benzinli motor bloğunda 126cc ve hava soğutmalı bir sistem ile geliyor. Ayrıca tek silindiri 9.3 beygir üretebiliyor. Benzer segmentteki Honda Grom ise 9.7 beygir gücü üretebiliyor. CF Moto yeni elektrikli motosikletler üretirken daha da güçlenecek. Yeni elektrikli Papio 5KW’lık bir elektrikli motora sahip olacak yani bu benzinli motorlarda 19 beygir gücüne denk geliyor. Böylece eski Papio modeline göre daha hızlı ve seri bir motosiklet olacaktır. Maksimum hızı ise fabrika verilerine göre 103 km/h’dir. Bu verilere bakacak olursak, yeni Papio, Mini motosikletlere göre oldukça tatmin edici bir hıza ulaşabiliyor.

Yeni Elektrikli Papio Tasarımı

CF MOTO

Aslında tasarım olarak CF Moto mühendisleri, eski Papio çizgisini bozmayı düşünmüyor. Fakat elektrikli motosikletler bildiğiniz gibi benzinli olanlara göre çok daha farklı bir yapıda oluyor. Bu yüzden aynı tasarımı bir elektrikli motosiklete uygulamak kolay olmayacaktır. Prototip olarak üretilen yeni elektrikli model ise eski Papio’ya oldukça benziyor.

Prototipte kullanılan ters ön çatallı süspansiyonlar ve brembo marka frenler ile birlikte süspansiyon ve fren sisteminin yeni elektrikli modelde çok daha gelişmiş olduğu ortaya çıkıyor. Fakat negatif yönde bir tasarım olgusu olarak pillerin ağırlığı konusuna değinmek gerekiyor. Papio modeline konacak olan pillerin ne kadar büyüklüğe sahip olacağı ve ne kadar ağırlık vereceği bilinmiyor. Bu yüzden net bir şey söylemek mümkün değil.

CF Moto yeni elektrikli motosikletler üretmeye devam edecek gibi duruyor. Firma geleceğin elektrikte olduğunu düşünüyor ve artık elektrik üretimine ağırlık vermeyi planlıyor. Yakın tarihte nasıl modellerle karşılaşacağımızı hep birlikte göreceğiz. Sizce ülkemizde satışa sunulursa talep ne olur?

İkinci El Motosiklet Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here