Bosch Car Service- Araç Aydınlatma Kontrolleri ve Bakımı

0
1462

Aydınlatma bakımı gereksinimlerinizi Bosch Car Service’e emanet etmenin bazı önemli avantajları vardır. Yolda güvende olursunuz; sürüş emniyetine zarar verebilecek mekanik problemler ve sigorta sorunları önlenir, uzmanlık gerektiren ampul değişimleri gerçekleştirilir.

Aracınızın ışıklarında herhangi bir sorun fark ederseniz, derhal Bosch Car Service ile iletişime geçin. Araç ampullerinin kontrol edilmesi ve değiştirilmesi gibi tüm aydınlatma bakımı ihtiyaçlarınızda yardımcı olmak için buradayız.

Bosch Car Service

Araç ampul kontrolü ve aydınlatma bakımı neden önemlidir?

Araç ampul kontrolleri ve aydınlatma incelemesinin gerçekleştirilmesi

Neden araç ampulü değişimlerini bizden talep etmeniz gerekir?

Araç ampul kontrolü ve aydınlatma bakımı neden önemlidir?

Aracın aydınlatmasındaki sorunlara dikkat etmek ve tüm sorunlarla derhal ilgilenmek çok önemlidir. Arızalı bir lambayı tespit edememek veya sorunu düzeltmeyi birkaç gün ihmal etmek kazaya neden olabilir veya polisin dikkatini çekebilir.

Aracınızdaki ışıkları bir güvenlik sistemi olarak düşünün. Onlara gerekli özeni göstermezseniz, kendinizi muhtemelen tehlikeye maruz bırakmış olursunuz. Örneğin, gece sadece bir farla sürüş yapmanın sonuçlarını düşünün. Karşıdan gelen bir sürücü aracınızın ışıksız tarafına çarpabilir. Işıklarınızdan birinin çalışmadığı ortaya çıkarsa sizin hatanız olmayan bir kaza bile sizi sigorta şirketinizle zor bir duruma sokabilir. Aydınlatma kontrollerinin sürüş emniyetine zarar verebilecek mekanik problemleri önlemenin bir parçası olduğunu ve kırık bir arka plaka ampulü kadar küçük bir şeyin bile testten geçememeye yol açabileceğini unutmamakta fayda var.

Aydınlatma bakımı çalışmalarının önemi dikkate alındığında, tıpkı emniyet açısından kritik diğer bakım görevlerinde olduğu gibi araç aydınlatma sistemleri ile ilgili de sorumluluk sahibi bir ortağın ilgilenmesini istersiniz. Bu nedenle, sadece daha büyük far onarımı veya far değiştirme işleri için değil, aynı zamanda araç ampul kontrolleri ve değişimleri için de her zaman Bosch Car Service ile iletişime geçmelisiniz.

Araç Ampul Kontrolleri ve Aydınlatma İncelemesinin Gerçekleştirilmesi

Araçlarımızdaki aydınlatma ve sinyal sistemini hafife alma eğiliminde oluruz. Ancak oldukça farklı öğeler içerirler ve her aracın bazı farklı düzenlemeleri vardır. Aşağıda bir kontrol listesi yer almaktadır.

  • Farlar ve yan ışıklar
  • Sis lambaları, ön ve arka
  • Fren lambaları
  • Sinyal / dörtlü flaşör lambaları, ön ve arka
  • Geri vites lambaları
  • Plaka lambaları

Bu fonksiyonları yerine getiren ampullerin çalıştığından emin olmak en öncelikli iştir. Ancak kapsamlı bir araç ampul kontrolüne ek olarak, her bir konumdaki camların çatlaklar, izler veya ışığı engelleyen diğer hususlar açısından düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir. Ayrıca reflektörler de, ışık armatürüne su girmesi halinde meydana gelebilecek lekeler açısından kontrol edilmelidir.

Sürüş emniyetine zarar verebilecek mekanik problemler testinin göstergelerin yanıp sönme hızı ve farların hizası gibi öğeleri içerdiğini de unutmayın. Farlarınız çok yüksek ayarlanmışsa veya tüm yolu aydınlatmıyorsa tehlikeye neden olabilir; bu yüzden hizalanmalarını periyodik olarak kontrol etmek önemlidir.

Kendi kontrollerinizde belirli bir sorunu fark edip etmemenizden bağımsız olarak, aracınızın aydınlatma ve sinyal sisteminin kapsamlı bir değerlendirmesini yapmaktan memnunluk duyarız. Far ayarı ve ampul değişimi gibi bazı basit sorunlar hemen çözülebilir. Daha önemli sorunlar belgelendirilecek olup bir düzeltme yapmadan önce izninizi isteyeceğiz.

Neden Araç Ampulü Değişimlerini Bosch Car Service’lerden Talep Etmeniz Gerekir?

Bosch Car Service

Bir araç ampulünü kendiniz değiştirmeye çalıştıysanız, bunun ne kadar sinir bozucu olabileceğini bilirsiniz. Bir kere, tam olarak ne tip bir ampule ihtiyacınız olduğunu belirlemek oldukça zordur. Bu, belgelere gömülmek ve kafa karıştırıcı bileşen listeleriyle uğraşmak anlamına gelir. Ayrıca doğru ampulü bulduğunuzda, montaj aşamasına geçmeden önce ampule kolayca zarar verebilirsiniz; bir halojen ampule sadece dokunmak bile tamamen kırılması için yeterlidir. Bir ampulü değiştirmek için ışık grubunun içine erişmek bile alet, zaman ve sabır gerektiren zor bir süreçtir. Değişim işlemini sizin yerinize basitçe Bosch Car Service’in yapmasını istemek varken kim bunca sıkıntıya girmek ister?

Ayrıca araç ampul değişimlerini bizim yapmamıza izin vermeniz için başka bir neden daha vardır. Bazen patlamış ampul gibi görünen bir durum daha karmaşık bir şey çıkabilir. Örneğin, elektrik bağlantılarıyla ilgili sorunlar genellikle basit ampul arızaları ile karıştırılır. Bu gibi durumlarda Bosch Car Service, olası nedenler hakkında sizi bilgilendirmek ve bir çözüm önermek için yeterince donanımlıdır.

Size En Yakın Bosch Car Service’i Bulmak İçin Tıklayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here