Araç kilometresi ne kadar düşükse fiyatı o kadar yüksek fiyata satılıyor. Düşük kilometreli araçlar her zaman daha dinç ve diri oluyor. Bu sebeple ikinci el araç piyasasında düşük kilometre daha çok talep edilmektedir. Ancak yüksek kilometreli araçlar düşük kilometreli olarak göstererek ilana koyup, insanları dolandıran kişiler maalesef mevcut.

Birkaç küçük işlem sayesinde aracın kilometre saatiyle oynayarak orijinal kilometresini geriye sarabilmektedirler. Fakat bu sistem “nitelikli dolandırıcılık” olarak kanunumuzda geçmektedir. Araç Kilometresi Düşürenlere Hapis Cezası Geliyor!

Araç Kilometre Dolandırıcılığına Hapis Cezası

Kilometre Düşürme

İnternet sitesinden 68 bin kilometrede bir otomobil için ilan sahibi ile anlaşan bir tüketici, bir müddet sonra arızalanan otomobilini yetkili servise götürdüğünde hayatının şokunu yaşadı. Aracın gerçek kilometresinin 200 bin olduğunu öğrendiğinde dolandırıldığını fark eden mağdur tüketici, direkt ağır ceza mahkemesinin yolunu tuttu.

Yargıtay Kararı Oy Birliği İle Aldı

Yargıtay Kararı: Yargıtay, “İkinci el araçların kilometresini düşürerek satma” durumuyla ilgili yeni bir karar imza attı. Olayı “Nitelikli Dolandırıcılık” olarak kayda alan Yargıtay, sanığı hapis cezasına çarptırdı.

Davacının aracı satın aldığı ancak aracın yetkili servise götürülmesi ile, aracın kilometre saatinin değiştirildiğinin ve 200 bin kilometrede olduğunun tespit edilmiştir. Bu suretle sanığın nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediğinin iddia edildiği olayda; tüm dosya çerçevesine göre sanığın mahkumiyetine yönelik mahkemenin kabulünde isabetsizlik görülmemiştir. Mahkeme hükmünün onanmasına oy birliği ile kabul edilmiştir.’

Yargıtay, ‘2. el araçların kilometresini düşürerek satma’ durumuyla ilgili yeni bir karar imza attı. Olayı ‘nitelikli dolandırıcılık’ olarak kayda alan Yargıtay, sanığı hapis cezasına çarptırdı.

İkinci el araç alım satımlarında satın almadan önce mutlaka eksper raporu alabileceğiniz kurumsal firmalardan yardım alın. İnsanlar ikinci el araç alırken mağdur olmasın diye araç kilometresi düşürenlere hapis cezası geliyor.

İkinci El Araç Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here