Arabam.com OYDER Kongresi’nde Yerini Aldı!

0
1029

OYDER Otomotiv Kongresi’nin bu yılki teması “Otomotiv Sektöründe Dijitalleşme”

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği’nin (OYDER) her yıl gerçekleştirdiği Otomotiv Kongresi’nin 6’ncısı 12 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul’da düzenlendi. Ana teması “Dijital Dünyaya Geçiş ve Başarı Odaklı İş Modelleri” olan kongreye, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 5 ayrı ülkeden yabancı konuklar ile birlikte Türk otomotiv sektörünün önde gelen yöneticileri de katıldı. 

Brezilya’da 13 marka, 60 bayilik ve 6 bin çalışan ile yıllık 90 bin adetlik satış gerçekleştiren Grup Parvi’nin CEO’su Bruno Schwambach, Norveç’te 5 ayrı marka ile çalışan ve Avrupa’nın 12’nci otomotiv perakendecisi olan Bertel O. Steen’in CIO’su Runar Myhre, dijital dünyada inovasyon seminerleri veren İspanyol Pau Garcia-Mila, ABD’li COX Otomotiv Uluslararası Yazılım Başkanı Patrick Katenkamp ve Verona Üniversitesi Otomotiv Bölümü’nden Doç.Dr. Leonardo Buzzavo da Otomotiv Kongresi’nde konuşmacı olarak yer aldı.

Kongrenin ilk panelinde “Otomotiv Perakendeciliğinde Türkiye Modeli” tüm yönleriyle ele alındı. Otomotiv Gazetecileri Derneği Başkanı Ufuk Sandık’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek panele; BMW Mini Genel Müdürü Ayhan Ölçer, Opel Genel Müdürü Özcan Keklik ve Nissan Genel Müdürü Sinan Özkök katıldı.

Kongrenin ikinci panelinde ise Doç.Dr. Leonardo Buzzavo moderatörlüğünde “Avrupa Otomotiv Perakendeciliğinde Dijital Uygulamalar” konusu ele aldı.. Bu bölümde Norveç Bertel O. Steen A.S. CIO’su Runar Myhre ve ABD’li COX Otomotiv Uluslararası Yazılım Başkanı Patrick Katenkamp örnek uygulamalar ile ilgili kendi tecrübelerini aktaracaklar. Kongrede ayrıca Türkiye, Avrupa ve Dünyadan Örnekleriyle Otomotiv Perakendeciliğinde En Başarılı Uygulamalar da katılımcılar ile paylaştı. 

Başkan Gülan “Sektörümüzün Geleceği Dijitalleşmede”
Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Z. Alp Gülan, kongrede otomotiv yetkili satıcılarının dijital çağa uyum konusunda hem sektörle hem de paydaşlar ile bilgi alışverişinde bulunmak istediklerini kaydederek şunları söyledi; “Önemli bir buluşma noktası olacak kongremize sektörümüzün tüm temsilcilerini bekliyoruz. Burada elde edilecek bilgi ve deneyimlerin iş hayatlarında onlara büyük faydalar getireceğine inanıyorum” dedi.

Arabam.com Oyder Otomotiv Kongresi’nde Yerini Aldı!
Araç almak ve satmak için internette detaylı araştırma yapanların buluşma noktası olan Arabam.com, 16 yıllık birikimiyle otomotiv sektörünün dijitalleştiği günümüzde yenilikleri ile öncü olmaya devam ediyor. OYDER Otomotiv Kongre’sinde yerini alan Arabam.com, içeriğine yeni eklediği 0 KM Showroom hakkında bilgi verdi..

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here