2. El Araba Alırken Kilometre mi Önemli Kaporta mı?

0
3335

2. araba alacakların dikkat etmesi gereken iki önemli konu var. Motor ve kaporta. Peki hangisi daha önemli aracın kilometresi mi yoksa kaportası mı?

Kaportasında hiçbir sorun yok ama kilometresi 100 bini geçmiş. Ya da kilometresi çok düşük ama kaportadan hasar almış. İkinci el araba almayı düşünenlerin yaşadıkları çelişki burada başlıyor.

Bu çelişkiye Makine Mühendisliği Otomotiv Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Bilgin yaptığı açıklama ile kesinlik kazandırdı.

 

2. El Arabada Önemli Olan Kaporta

 

Prof. Dr. Atilla Bilgin yaptığı açıklamada ikinci el otomobilde önemli olanın kaporta olduğunu belirtiyor. Dr. Bilgin; ikinci el otomobil alırken kilometreye bakmadan aracın dış aksamına, kaportaya bakmanın daha mantıklı olduğunu söylüyor. Günümüz teknolojisinde otomobil motorlarının çok gelişmiş olduğunu ve ömürlerinin uzun olduğunu belirtiyor.

 

100 Bin Kilometre Çok Büyük Bir Rakam Değil

 

Prof. Dr. Bilgin; günümüz otomobil teknolojilerinin çok ilerlediğini vurgulayarak, ‘’ Yeni nesil motorlu araçlarda 100 bin kilometreler çok da büyük rakamlar değil. Yani bakımları zamanında ve yerinde yapılmış araçların motorlarını yapmış olduğu kilometre çok önemli değildir, alırken kaportası daha önemlidir” yorumunda bulundu.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here