Trafik Kazası Sonrası Yapılması Gerekenler

0
1358
Trafik Kazası Sonrası Yapılması

Otomobiller birçok kişinin günlük hayatta kullandığı ulaşım araçlarıdır. Özellikle kalabalık şehirlerde çok fazla trafik olduğu için trafik kazaları kaçınılmaz oluyor. Trafik kazası sonrasında yapılması gereken, olay yerinin güvenliğini almak ve yaralı var mı diye kontrol etmektir. Sonrasında ise gerekli raporlar tutulur. Bu yazımızda sizlere; trafik kazası sonrası yapılması gerekenlerden bahsedeceğiz.

Trafik Kazası Sonrası Yapılması Gerekenler

Ülkemizde her gün yüzlerce otomobil trafik kazasına karışıyor. Trafik kazası sonrasında ilk yapılması gereken, kaza yerinde yeni bir kaza oluşmaması için reflektör türevi bir parça ile önlem almaktır. Sonrasında ise yaralı veya ölü var mı diye kontrol edip gerekli görüldüğü takdirde ambulans ve polis aranır. Eğer yaralı yoksa sakin bir şekilde diğer aracın sürücüsü ile birlikte kaza tespit tutanağını doldurmanız gerekir. Bu tutanakta kazanın gerçekleşme anını doğru bir şekilde belirtmeniz gerekir. Bu sayede gerekli araştırmalar sonucunda suç oranları doğru bir şekilde ortaya çıkacaktır. Sonrasında ise araçlar çekici ile tamir servisine götürülebilir. Her bir araç sahibi, diğerinin ruhsat bilgileri, sigorta poliçesi bilgilerini almalıdır.

Trafik Kazası Sonrası Yapılması

Araçlar servise götürüldükten sonra; hasar ihbarında bulunulur. Sigorta expertizleri, servise gelir ve aracı incelerler. Suç oranları ortaya çıktıktan sonra, sigorta şirketi parça tedariğini ve masrafları karşılarlar. Tüm işler bittikten sonra aracınızla ilgili isterseniz değer kaybı davası açarak aracınızın kaybettiği değeri para karşılığı olarak alabilirsiniz.

Eğer Suç Sizde İse;

Aracınızın kaskosu var ise sizin hasarınız kasko şirketi tarafından karşılanır. Suç sizde olduğu için karşı tarafta bulunan hasarı da sizin sigortanızın karşılaması gerekir. Her sigorta şirketinin karşılayacağı hasar miktarı sigorta poliçenizde yer alır. Sigorta poliçenizde yazan karşılanabilecek bedelden daha fazla çıkan hasarlarda; maliyet farkını sizin karşılamanız gerekir. Aksi halde sigorta şirketi size dava açarak gerekli paranın tahsilatını yapar.

Suç Sizde Değil İse;

Aracınızın hasar ihbarı servis tarafından yapılır. Expertiz gelip aracınızdaki hasarı tespit eder. Parça araştırması yapılır araç toparlanır. Hiç bir ücret ödemez ve aracınızı teslim alırsınız. Daha sonra ise aracınız için değer kaybı davası açabilir ve gerekli tutarı tahsil edebilirsiniz.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here