Kawasaki Motosikletler İçin Hibrit Sistemleri Deniyor! Kawasaki’nin son model motosikletlerini online lansmanlarda bol bol gördük. Japon markası içten yanmalı motosikletlere alternatif aktarma sistemleri kurmaya çalıştığını gördük. Daha önceki aylarda elektrikli motosiklet tasarımlarına ve yapılarına çalıştığını, şimdi de iki tekerlekli hibrit ve elektrik ortaklığında yeni motosikletler üretmek istediğini görüyoruz. Kawasaki motosikletleri ve hibrit teknolojisinin birleşmesi, motosiklet Dünyasında oldukça renk getirecektir.

Klibinden Çıkarımlarda Bulunmak Gayet Kolay!

Yayınladığı Video klibin birçok tarafı tamamen reklamcılık anlayışıyla yapılmış olsa da videodan iki tane ilginç çıkarımda bulunabiliyoruz. Öncelikle, elektrikli motoru vitese geçtiğinde gözle görülür şekilde farklı bir ses çıkardığını ve Kawasaki’nin hibrit çabalarıyla oldukça uzak olduğunu göstermesi, dinamoda kawasaki’nin hibrit-elektrikli motosikletinin prototipini görebiliyoruz.

İkinci olarak, Kawasaki’nin üç kullanım modu arasında geçiş yapan aktarma organları için önerdiği kullanım durumu bellidir. Gaz, elektrik ve hibrit fonksiyonlarını ortak olarak kullanmaktadır.

Kawasaki Motosikletler İçin Hibrit Sistemleri Deniyor!

Kawasaki’nin yukarıdaki fotoğrafta temsil ettiği yer Fransa-Paristir. Farklı yol seçeneklerini göstererek, çok yönlülük vurgusu yapılmak istenmiştir. Böyle bir reklam temasında Paris’in kullanılmasının başlıca nedeni; Metropolün 2030 yılından sonra şehir içinde benzinli motosikletlerin kullanılmasına izin vermemesidir.

Videoda görüldüğü gibi, motosiklet içten yanmalı bir motor bloğuyla şehre doğru ilerlemektedir. Şehir sınırları içerisinde tam donanımlı elektrik motoruna geçiş yapılmaktadır. Daha sonrada dinamik ve keyifli sürüş duygularını yansıtabilmek için hibrit modele dönüşmektedir. Birden fazla güç fonksiyonunu rahatlıkla görebilmekteyiz. Kawasaki’nin amacı çevreci politikalara göre bir motosiklet üretmek olsa da yapmak istediği motor tasarımı oldukça zordur. Kawasaki Motosikletler İçin Hibrit Sistemleri Deniyor! Fakat markayı oldukça zorlu bir süreç beklemektedir. Elektrikli motosikletlerin bile henüz tam donanım ve avantajlara sahip değillerdir. Günümüz koşullarında üç farklı enerji tipini birleştirme düşüncesi, Kawasaki’nin ne kadar teknolojik ve futuristik bakış açılarına sahip olduğunu göstermektedir. Japon markası ortaya çıkardığı modellerle son yıllara damga vurmaktadır. Özellikle ürettiği spor motosikletler, motosiklet kullanıcıları tarafından oldukça sevilmektedir. Markanın geçmişini ve daha önceki yıllarda ürettiği motosikletlere baktığımız zaman çevreci projesini de tamamlayabileceğini düşünüyorum.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here