Benzin ve Motorine Bir Zam Daha Geliyor! 27 Mayıs 2022

0
2503
27 mayıs 2022 Benzin ve Dizel zam

27 mayıs 2022 tarihinde Benzin ve Motorine Bir Zam Daha Geliyor! Dünya genelinde yaşanan enerji krizi, petrol piyasasını doğrudan etkilemeye devam ediyor. Dolar kurunun 16,30 seviyelerine yaklaşmasıyla akaryakıta kur zammı yapılacağı konuşulmuştu. Bu kapsamda hem benzin, hem motorin hem de LPG fiyatlarına gece yarısından itibaren zam geliyor. Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere litre fiyatlarına yansıyacak benzinin litre fiyatına 70 kuruş, motorin litre fiyatına 97 kuruş artış olacak.

İl İl Benzin ve Motorin Fiyatları!

akaryakıt

Yeni zamlar ile birlikte illere göre güncel fiyatlar şu şekilde olacak;

Benzin Motorin
İstanbul 24,97 TL  24,40 TL
Ankara 25,07 TL 24,48 TL
İzmir 25,09 TL 24,49 TL

Akaryakıta Bir Zam Daha!

akaryakıta zam

Akaryakıt fiyatlarına peş peşe zam gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün benzin ve motorin fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olmak üzere zam yapılmıştı. Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 70 kuruş ve motorin grubuna 97 kuruş zam gelecek. Yeni gelen zamla birlikte benzinin litre fiyatı 25 lirayı geçecek.

EPGİS Artık Fiyat Paylaşımı Yapmıyor!

Akaryakıttaki fiyat değişikliklerini duyuran resmi kuruluş olan EPGİS, EPDK’nın suç duyurusunda bulunmasının ardından fiyat paylaşımlarını durdurdu. Bu sebeple güncel petrol değişikliklerini paylaşan bir kurum kalmadı.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanır?

Akaryakıt fiyatları ise Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu Akdeniz Ortak Piyasası’ndaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve kurdaki değişiklikler göz önüne alınarak hesaplanır. Hesaplama sonucunda belirlenen fiyatlar, şehirler ve şirketlere göre değişiklik gösterir.

Arabam Kaç Para?

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here