2015 model Ford Focus tasarımıyla baskın bir şekilde Aston Martin’i çağrıştırıyor.

1Ford Focus Tasarım

Bunu destekleyen en büyük detay ise ön ızgara. Trapezoit olarak adlandırılan bu ızgara modele güçlü bir duruş katarken, selefine göre daha inceltilmiş ve dikdörtgen formlu sis farlarıyla desteklenmiş. Ana far grubuna kaş şeklinde entegre LED gündüz farları da unutulmamış.

Dinamik ön far sistemi ile aracın farları direksiyon hareketiyle yön değiştiriyor ve bu virajda maksimum aydınlatma sağlıyor. Ayrıca sokak manevralarında döneceğiniz yönü aydınlatan sis farları da ek olarak geliyor. Yan bölümde ve kaput üzerine doğru uzayan keskin hatlar dinamik bir duruş katarken, 16 inç büyüklüğündeki çok kollu jant grubu ufak da olsa otomobile sportif bir ruh katmış.

Ayrıca marka size seçenek olarak 2 farklı jant grubu da sunuyor. Arka bölümde de stop grubunda inceltilmelere gidilmiş. Ford Focus, 4538 mm uzunluğa, 2010 mm genişliğe, 1469 mm yüksekliğe ve 2648 mm aks mesafesine sahip. Model makyaj öncesi versiyona göre 15 mm daha alçaltılmış.

2 İç Mekan

Kokpitte önemli değişimlere gidilmiş. Selefinde eleştiri kaynaklarından biri olan direksiyon sistemi tamamen değiştirilmiş. Tasarım anlamında daha sportifleştirilen direksiyonun kumandalarında da değişikliğe gidilmiş.

Bu sayede erişim ve kullanışlılık arttırılmış. Göstergeler selefindeki ile aynı ve okunaklı. Gösterge panelinin ortasındaki ekrandan da selefindeki gibi yol bilgisayarı bilgileri alınabiliyor. Diğer önemli bir değişim ise ön panelin ortasındaki müzik sistemi. Dokunmatik özellikli yeni büyük ekrandan navigasyon, müzik sistemi ve telefon bağlantısı gibi hizmetler alınabiliyor.

Bu sistem sayesinde selefinde ki o tuş karmaşası yaşanan bölüm daha da sadeleştirilmiş. Hemen altındaki klimanın büyük butonlarla kullanımı kolaylaştırılmış. Selefinde vites önünde herhangi bir eşya gözü sunulmazken yeni nesilde sınırlı da olsa bir alan bulunuyor. Kapı iç cepleri ve vites arkasındaki bardaklıklar da eşya gözü ihtiyacınızı karşılıyor.

Ford Focus

Önde ve arkada sunulan baş ve diz mesafesi yeterli. Geniş camlar sayesinde ferah bir atmosfer hâkim. Model bagaj alanı olarak ise 421 litre bir alan sunuyor. Bu da rakibi Opel Astra Sedan’dan 1 litre daha fazla.

3Ford Focus Motor

Yeni Ford Focus’da selefinden de hatırlayacağımız 1.6 litre TDCi motor kullanılıyor. 3600 d/d’de 115 Ps güç, 1750 d/d’de ise 270 Nm tork üreten ünite Ford Focus‘a 10.9 saniyelik 0-100 km/s hızlanma ve maksimum 195 Km/s hız değeri sunuyor.

Fabrika verilerine göre karma tüketim değeri ise 4,5 litre olarak belirlenmiş. Biz testimiz sırasında sakin kullanımlarda 5,6 litre, performanslı kullanımlarda ise 6,8 litrelik tüketim değerleri elde ettik.

4Güvenlik

Ford Focus, EuroNcap çarpışma testinden 5 yıldız alarak güvenliğini kanıtladı. Önden çarpışma testinde Ford Focus’un kabini sağlam kaldı.

Mankenlerin göğüs, uyluk ve diz bölgesi gayet iyi korundu. Sadece sürücünün bir ayağı biraz daha fazla darbe aldı. Farklı boydaki mankenler ve farklı oturma pozisyonlarında yapılan testlerde de Ford aynı başarıyı gösterdi.

Yan çarpışma testinde de mankenleri iyi koruyan Focus’un sürücüsünün alt kısmı hafif darbe aldı. Tekrarlı yan direk çarpışma testinde ise mankenin göğüs bölgesi sınır değerlerde korundu. Ford Focus koltukları, arkadan çarpışmalarda etkili olan kamçı etkisinde iyi koruma sağladı.

5Ford Focus Konfor & Yol Tutuş

Ford Focus ‘da serte dönük süspansiyonlar kullanılmış. Bozuk zeminlerde de başarılı sönümlemeler yapan bu süspansiyonlar konfor konusunda yeterli. Modelin yol tutuş konusunda ispatlanmış başarısı makyajlı versiyonda da devam ediyor.

Virajın her noktasında sizinle iletişimde olan direksiyon viraj içindeki yön değişim tepkilerinize cevap veriyor. Eğer ki yol tutuş konusunda bir sorun yaşarsanız ESP sistemi anında devreye girerek sizi rayınıza sokuyor. Ancak buna kaygan zeminler hariç çok ihtiyaç kalmıyor. Motor, yol ve rüzgâr sesi kabin içine yansımıyor.

Yan destekleriyle size maksimum destek olan koltuklar orta sertlikte olmasıyla da uzun yolculuklardaki yorulma süresini uzatıyor.

6 Teknik Özellikler

Motor: 1.6 TDCi
Motor Hacmi: 1560 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 115 Bg 3600 d/d
Maksimum Tork: 270 Nm 1750 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 10,9 s
Maksimum Hız: 195 km/s
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 5,7 lt
Şehir Dışı: 3,7 lt
Karma: 4,5 lt
Test: 5,6 lt
CO2 Emisyonu 117 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4538 mm
Genişlik: 2010 mm
Yükseklik: 1469 mm
Dingil Mesafesi: 2648 mm
Bagaj Hacmi: 421 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 53 lt
Boş Ağırlık: 1343 kg
Lastik Boyutu: 215/55 R16

 

İkinci El Ford Focus İlanları

Tekerinize taş değmesin.

3 YORUMLAR

  1. 2015 trendx sedan benzinli focuaum var. Bir arabadan(direksiyon kutusu) ses gelirmi arkadaş. Servise gidiyorum bu normal diyiyor daha ford almam yakınlarımın da almasını tavsiye etmem

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here