Peugeot 308 GTI Duyuruldu

0
1094

Peugeot’nun 306 GTI efsanesi 308 GTI ile devam edecek gibi görünüyor.

 Kompakt sınıfın ateşli üyeleri yeniden dirilişe geçiyor. Peugeot 308 GTI da bunlardan biri ve bu sefer gerçekten iddialı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Yeni siyah radyatör ızgarası, daha geniş hava girişlerine sahip ön tampon, tamamen LED farlar, difüzör ve çift çıkışlı egzoz sistemiyle sivil kardeşlerinden farklılaşan 308 GTI’da siyah 19 inçlik jantlara yer verilmiş. Yere 11 mm yaklaştırılan otomobilin iz genişliği de artırılmış. Dört pistonlu fren kaliperleriyle donatılan 308 GTI’ın iki farklı versiyonu bulunuyor. Giriş versiyonunda 1,6 litrelik turbo beslemeli benzinli THP motor, 250 HP güç üretirken, diğer versiyonda güç 270 HP’ye çıkıyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla gücünü ön tekerleklere aktaran otomobilin güçlü versiyonunda Torsen limitli kaydırmalı diferansiyel kilidi de bulunuyor.

 

0’dan 100 km/s hıza 250’lik versiyon 6,2 saniyede ulaşırken, güçlü olan 6,0 saniyede bu hıza ulaşıyor. Son hızlarıysa 250 km/s’de sınırlandırılmış.

 

İç mekanda da bir dizi yenilik söz konusu. Kırmızı ışıklandırmalı göstergeler, daha sportif direksiyon simidi, yeni alüminyum kaplamalı pedallar ve vites topuzu, Peugeot Sport koltuklarla iç mekana yeni tatlar katılmış. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here