Otomobil Dolandırıcılarına Dikkat!

0
926

Araba alım satımlarında dolandırıcılarla karşılaşma ihtimaliniz artık daha yüksek. Son zamanlarda gözle görülür bir artış yaşanan otomobil dolandırıcılarının hedefi olmamak için dikkat etmeniz gereken birkaç konu var. Araba alırken de araba satarken de karşınıza çıkabilecek otomobil dolandırıcılarına karşı artık daha dikkatli olmanız için size önerilerimiz var.

 2. El Araba Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Konular

1.  Kapora vermemeyi tercih edin. Eğer satıcı kapora konusunda ısrar ediyorsa telefonu kapatmanın ve başka araçlara bakmanın zamanı gelmiş demektir.

2.  Eğer almayı düşündüğünüz 2. el araç değerinden oldukça düşükse dikkatli olmakta fayda var. Dolandırıcılar daha çok kişiyi hedeflemek için araçların değerini oldukça düşük gösterir.

3.  Aracın plakası gizliyse, araç sahibinden aracın plakasını ve aracın kimin üzerinde kayıtlı olduğunu öğrenin.

4.  Aracı kesinlikle görün, inceleyin ve bir uzmana arabayı inceletin. Arabayı görmeye ve satın almaya giderken tek başınıza gitmeyin. Yanınızda araç alımı satımında deneyimli, güvenilir bir tanıdığınızı götürün.

5. Arabayı satın alırken noter işelmlerini arabaının ruhsattaki sahibiyle yapmayı tercih edin. 

 

2. El Araba Satarken Dikkat Etmeniz Gereken Konular

 

1.  Aracınızı satın almak isteyen kişiyle bildiğiniz bir yerde buluşun, tercihen satın alacak kişi sizin yanınıza gelsin.

2.  Eğer alıcı aracı incelerken çok özen göstermiyor hızlı ve aceleci davranıyorsa şüphelenmekte haklısınız.

3.  Alıcı ile anlaştınız ama alıcı bahaneler ile noter işlemini akşam üstüne ertelemeye çalışıyorsa şüphelenin. Dolandırıcıların başlıca yöntemi noter işlemini mesai bitimine ertelerler ve ”noter kapanıyor yarına kalmayalım” bahanesiyle satıcıyı acele ettirir, kafalarını karıştırırlar.

4.  Kesinlikle parayı almadan satışı vermeyin. Noterde araba satışı verirken noter görevlisi size parayı alıp almadığınızı sorar. Eğer parayı almadığınız halde evet aldım der ve satışı onaylarsanız dolandırıcıların istediğini yapmış olursunuz. Eğer aracınızı alacak kişi parayı size vermediyse daha sonra vereceğini söylüyorsa satışı gerçekleştirmeyin.

5.  Sahte paradan korunmak için aracınızın parasını kesinlikle banka havalesi ile alın. Parayı hesabınızda görmeden satışı kesinlikle vermeyin.

6.  Aracınızı satmak için notere gittiğinizde yanınızda araç alım satımında bilgi sahibi güvendiğiniz birisi olsun.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here