Trafik Sigortası Fiyatları Ucuzlayacak mı?

2
1309

Son dönemde zorunlu trafik sigortası fiyatlarında görülen büyük artışa, araç sahiplerinin tepkisi çığ gibi büyüyor. Sigorta şirketleri, trafik sigortası branşında geçen yıl 1.7 milyar TL’nin üzerinde zarar ettiklerini belirterek zam yapmak dışında bakşa bir alternatiflerinin olmadığını söylerken, araç sahipleri ise gelen zamların kazası bulunmayan sürücüleri de etkilemesinden dolayı şikayetçi.

Fiyatlar Şirketten Şirkete Değişiyor 

Artan zorunlu trafik sigortası fiyatlarının yanı sıra, sigorta şirketlerinin aynı araç ve sürücü için farklı fiyat teklifleri vermeleri de dikkat çeken bir diğer durum. Sigorta şirketleri arasında doğan fiyat farklılıklarının temelinde ise zorunlu trafik sigortasında 1 Temmuz 2008 yılında geçilen serbest tarife uygulaması yatıyor. 

 

Trafik Sigortası Hesaplama ile 20’ye Yakın Sigorta Şirketinin Teklifini Görmek İçin Tıklayın.

 

Kasko ve Trafik Sigortasının Birleştirilmesi Zor 

Yaşanan zam dalgası sonrasında ortaya atılan “Kasko ve trafik sigortası birleştirilsin.” yönündeki önerinin ise hayata geçeceğine pek ihtimal verilmiyor. Uzmanlar, iki sigorta türünün de farklı teminatlar sunduğuna vurgu yaparak, böylesi bir uygulama halinde poliçe prim fiyatlarının düşmeyeceği, aksine kasko sigortasının da zorunlu hale getirileği için daha da yükseleceği görüşündeler. 

 

Son Söz Hazine Müsteşarlığı’nda 

Yapılan değişiklikle 1 Haziran 2015’te yürürlüğe giren ve trafik sigortası fiyatlarındaki artışta önemli bir payı olduğu belirtilen trafik sigortası genel şartlarında, Hazine Müsteşarlığı’nın yeniden düzenlemeye gideceği de gelen diğer bilgiler arasında. Henüz teknik değerlendirme aşamasında olduğu belirtilen çalışmaya göre, Destekten Yoksun Kalma tazminatının standart hesaplaması Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılacak olan değişiklikle kalıcı hale getirilecek ve belirlenen tazminat tutarına mahkeme ile itiraz yolu kapatılacak. Bu düzenleme sonrasında fiyatların düşmemesi halinde ise trafik sigortasında tıpkı ticari araçlarda olduğu gibi tavan fiyat uygulamasına geçilmesinin gündeme gelebileceği belirtiliyor.  

2 YORUMLAR

  1. 10 gündür bu haber en başta, cenevre otomobil fuarının başladığı şu günlerde en dandik siteler bile günde 10 yeni haber veya tanıtım yaparken sizde bir güncelleme yok…

  2. otomotiv sektöründe bukadar hareket var sizde tık yok suziki türkiye yeni distribütörüyle fiyatları açıklamış sizde tık yok bu nasıl iş.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here