Makyajlı Mercedes A Serisi’ni İnceledik

1
3498

Stuttgart Almanya’da Mercedes’in kompakt sınıftaki temsilcisi Mercedes A Serisi’ni makyajlı haliyle yakından inceleme fırsatı bulduk.

 YAZI:Kerem TOKMAK/Almanya

 

Yaklaşık 2,5 yıldır yollarda olan Mercedes A Serisi, önemli bir tazelenme operasyonuna tabii tutuldu. Otomobilde görsel değişiklikler ancak dikkatli gözlerin fark edeceği türden. Yeni ön ve arka tamponlarla biraz daha modern görünen A Serisi’nde LED farlar artık vücut buluyor. Stop grubunun grafikleri de değiştirilmiş. Jant seçenekleri ve karoser renkleri yenilenen A Serisi’nin iç mekanındaki en büyük farklılığı yeni direksiyon simidi oluşturuyor. Ortadaki multi medya ekranı artık daha büyük (8 inç) ve daha fazla özelliği bünyesinde barındırıyor. IOS ve Android tabanlı telefonların ekranı artık bu multi medya sistemine yansıtılabiliyor. Ayrıca IOS’taki Siri de A Serisi’nde artık kullanılabiliyor.

 

Özellikle sert süspansiyon sistemi eleştiri alan A Serisi’nde artık Drive Select adında adaptif bir süspansiyon sistemine yer veriliyor. Konfor, Spor, Normal ve Kişiselleştirme seçenekleriyle süspansiyonun sertliği ayarlanabiliyor. Ayrıca motor, şanzıman ve direksiyon sisteminin ayarları da burada değiştirilebiliyor. Simülasyon sistemiyle yeni A Serisi’nin süspansiyon sistemini de inceledik. Özellikle yol dalgalanmaları ve satıh farklarında A Serisi eskisine oranla çok daha olgun davranıyor ve daha huzurlu bir kullanım vaat ediyor. Süspansiyon sisteminde kullanılan yeni parçalar sayesinde darbe emişi sırasında oluşan sesler azaltılmış. Ayrıca yeni izolasyon malzemeleriyle iç mekandaki ses ve titreşim seviyesinde de gelişim söz konusu.

 

Motor seçeneklerindeki en büyük yeniliğiyse A160’ta kullanılan giriş seviyesi motor oluşturuyor. Bu motor 1,6 litre hacminde, 102 HP güç üretiyor ve turbo beslemeli benzinli yapıya sahip. A45 AMG modelinin gücü 365 HP’den 381 HP’ye çıkarılarak Audi RS3’e karşı tekrar diş göstermesi amaçlanmış. Şanzıman revize edilmiş ve yeni diferansiyel kilidi sayesinde otomobilin yol tutuş kabiliyeti artırılmış. Motorsport Edition adlı yeni seri de daha sportif görünümlü A Serileri’nin önünü açıyor.

 

Makyajlı Mercedes A Serisi Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda da boy gösterecek. 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here