İşbirliğinden Peugeot Traveller doğdu

4
3718

PSA Peugeot Citroën ve Toyota Motor Avrupa (TME) bugün Yeni Citroën Spacetourer, Peugeot Traveller ve Toyota Proace modellerini vitrine çıkarıyorlar.

Yeni modeller, özel kullanımlar için Kombi, profesyonel kullanımlar için ise Shuttle versiyonlarıyla tüketicinin beğenisine sunulacaklar. Böylelikle PSA Peugeot Citroën ve Toyota Motor Avrupa, 2012 yılında imzaladıkları işbirliği anlaşmasının süreceğini teyit ettiler.
 
Bu üç yeni model, 2016 yılının ilk yarısında pazara sunulacak ve ilk kez 2016 Mart ayında Cenevre Motor Show fuarında üç markanın ilgili stantlarında tanıtılacaklar.
 
PSA Peugeot Citroën Program ve Strateji Başkanı, Patrice Lucas’ın açıklaması : ‘Bugün Toyota Motor Avrupa ile PSA Peugeot Citroën arasındaki işbirliğinin meyveleri olan bu üç yeni modelin örtüsünü açmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu anlaşma, tüm dünyadaki müşterilerimize kendi segmentlerinde özellikle rekabetçi ve modern ürünler sunmak için yeni ve verimli bir araç platformu geliştirmemizi sağlamıştır.’  
 
Toyota Motor Avrupa Başkanı ve CEO’su, Johan van Zyl’in açıklaması : ‘PSA Peugeot Citroën ile 2012 yılında başlatılan işbirliği ile, bugün Toyota Proace modelimizin yepyeni bir neslini gün yüzüne çıkarmış olmasından çok mutluyuz. Her iki ekip olarak ortaklaşa ve bireysel olarak kendi markalarımız düzeyinde çok çalıştık ve ben diğerlerinden ayırt edilen yeni vanımızın tüm türevleri ile Avrupa’da Toyota hafif ticari araç ürün gamını güçlendireceğinden eminim. Yeni Proace müşterilerin Toyota’dan bekledikleri  sağlam ve dayanıklı araç ürün gamını tamamlayacaktır. ‘
 
İlk Toyota Proace modeli 2013 yılından beri Peugeot Expert ve Citroën Jumpy bazında geliştirilmişti. 2012 yılında imzalanan işbirliği anlaşması ile şirketlerin yeni nesil araçlarda da birlikte çalışmaları ve bu işbirliğinin 2020 yılın ötesinde de süreceği öngörülmüştü.
 
Bu işbirliğinin her iki grup için amacı, orta büyüklükteki hafif ticari araç segmentlerinde geliştirme ve üretim maliyetlerinin optimizasyonu sayesinde rekabetçi birer Shuttle ve Kombi versiyonları sunmaktır. Araçlar Fransa’da Valenciennes bölgesindeki Sevelnord PSA Peugeot Citroën fabrikasında üretilmektedir.
 
Toyota Motor Avrupa, bu yeni araçların geliştirme ve endüstriyel yatırım maliyetlerine katılımda bulundu.
 
Araçlar tüm teknik özelliklerini, motor seçeneklerini ve donanımlarını paylaşmakla birlikte, her biri kendi markalarının dünyasını karakterize eden ayırt edici bir tasarım sunuyorlar.
 
 

4 YORUMLAR

  1. Dün orta boyutlu Citroen Dispatch ve Peugeot Expert kamyonetlerin tanıtımında konuşan Peugeot yöneticisi Maxime Picat ve PSA Avrupa CEO’su Denis Martin pikap piyasasına girişleri ile ilgili gelecek hafta bir duyuru yapacaklarını belirterek daha fazla yorum yapmaktan kaçındılar. 5 Nisan günü PSA Peugeot Citroen’in (yarış otomobillerindeki maksimum performans düğmesine gönderme yaparak) “Push to Pass” adı altında altı yıllık büyüme planını açıklaması bekleniyor. Bir pikap kamyonet de bu stratejinin parçası olacak. PSA’nın bu tarz bir modeli tekbaşına geliştirmesine ihtimal verilmiyor çünkü sektördeki satış hacmi yatırım maliyetlerini karşılamıyor. Bu yüzden PSA’nın Dispatch ve Expert’e kardeş olarak Proace’i geliştiren Toyota ya da zaten Fiat Ducato, Peugeot Boxer ve Citroën Jumper projelerini beraber yürüttüğü Fiat ile ortaklık kurması bekleniyor. Pikap modelinin rakipleri arasında ise Ford Ranger, Isuzu D-Max, Mitsubishi L200, Nissan Navara ve VW Amarok bulunacak. Renault ve Mercedes de ortak bir proje ile bir pikap model üzerinde çalışıyor. Fiat da yine piyasaya girmeye hazırlanan markalardan. Peugeot 1990’ların başına kadar 504 pikap modeli ile Avrupa’da satışta bir pikap kamyoneti bulunan son PSA markasıydı.

  2. Toyota’nın ürüm gamına katılacak olan yeni Proace Van hafif ticari araç pazarına yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Modelin dünya lansmanı ise 26-28 Nisan arasında Birmingham Ticari Araç Fuarı’nda gerçekleştiriyor. Panelvan ve Kombi Van gövde tipi seçenekleriyle sunulacak olan PROACE, 2,9 ve 3,2 metre dingil mesafelerine sahip. Kompakt orta ve uzun olmak üzere 3 farklı boy seçeneğine sahip olup, araç uzunluğu 4,6 metre ile 5,3 metre arasında değişebiliyor. PROACE’in 4.6 metrelik versiyonu kompakt sınıfta olmasına rağmen sunduğu yükleme kapasitesi ile orta sınıf seviyesinde performans sağlıyor. PROACE’in farklı ve pratik özellikleri arasında, otomatik açılan sağ ve sol sürgülü kapıları, otomatik şanzıman, önde üçlü koltuk konfigürasyonu, ön yolcu koltuğunun katlanmasıyla maksimum yükleme uzunluğunu ve kapasitesini daha da artıran yeni Smart Cargo sistemi yer alıyor. PROACE’de 95 HP’den 180 HP’ye kadar 5 farklı dizel motor ve manuel, multimode ile otomatik şanzıman seçenekleri sunuluyor. Motor seçenekleri arasında 1,6 litre ve 2,0 litre dizel üniteler yer alıyor. PROACE Stop & Start sistemleriyle birlikte sınıfının en iyi CO2 emisyon değerlerini hedefliyor. Yeni PROACE’in güvenlik standartları açısından da Toyota’dan beklendiği gibi yüksek seviyesiyle dikkat çekiyor. Proace güvenlik özellikleriyle Euro NCAP çarpışma testinden 5 yıldız almayı başardı. Toyota’nın hafif ticari araç segmentinde sunacağı ferah ve geniş boyutlara sahip yeni modeli PROACE Türkiye’de yılın son çe

  3. PSA yaklaşık 1 ay önce “Push to Pass” büyüme planını açıkladığında 1 tonluk pikap dahil bir dizi yeni model planladığının da sinyalini vermişti. Bu noktada pikap model için Toyota Hilux’un temel alınacağı söylentileri yayılmıştı. Son açıklamayla birlikte tahminler doğru çıktı. Bir şirket yetkilisi yeni pikap modelin Hilux temel alınarak geliştirileceğini onayladı. Peugeot ve Citroën için mevcut bir modelin donanımını almak pikap modeli sıfırdan geliştirmekten daha mantıklı. Zira, yeni modelin geliştirme maliyetini karşılaması zor görünüyor. Pikap modelin ne zaman piysaya çıkacağı ve hangi piyasalarda satılacağı henüz belli değil. Pikapın Peugeot mu yoksa Citroën logosuyla mı çıkacağı da bilinmiyor ancak yakın gelecekte bu detayların ortaya çıkması bekleniyor. Hilux temelli kamyonet firmanın planladığı yeni modellerden birisi olacak. 5 yıllık büyüme planının bir parçası olarak PSA 26 binek otomobil ve sekiz hafif ticari araç modeli çıkartacak. Stratejinin arkasındaki amaç her bölge için marka başına yılda bir yeni model çıkartmak. Bu yeni modeller grubun üç markasının (Peugeot, Citroën, DS) modellerinin birbirinden farklılaşmasını da sağlayacak. Odak noktası ise alternatif güç kaynakları kullanan modeller olacak. En az 7 tak-çalıştır hibrit ve dört tamamen elektrikli modelin 2021 sonuna kadar çıkması planlanıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here