Yeni Opel Astra’ya Euro NCAP’ten beş yıldız

3
4496

Euro NCAP yeni Astra’yı en yüksek puan olan beş yıldız ile ödüllendirdi. Opel’in yeni kompakt beş kapılı HB’i tüm kategorilerde (yetişkin yolcu koruması, çocuk yolcu koruması, yayaların koruması ve güvenlik yardımcısı) yüksek puanlar aldı.

Yeni Astra, dayanıklı yolcu kabini kaza durumunda mümkün olan en az şekilde deforme olacak ve mümkün olan en geniş yaşam alanını sağlayacak şekilde tasarlandı. Kaza anında ortaya çıkacak olan darbe enerjisini azaltmak için yolcu kabininin ön, yan ve arka kısımları kontrollü bir şekilde deforme olarak koruma sağlayan enerji emme bölgeleri ile çevrelendi. Yeni Astra, arkadan çarpmalarda tam koruma sağlayarak EuroNcap’ten 5 yıldız aldı.
 
Yeni Astra yolcu kabininde sürücü ve öndeki yolcu için ön ve göğüs kafesi yan hava yastıklarının yanı sıra ön ve arka koltuklar için tam boy perde hava yastıklarından oluşan üç parçalı bir hava yastığı sistemi sunuyor. Araç gövdesine bağlı yük limitleyiciler ile aktif gergili emniyet kemeri, koltuklara bağlı kucak kemeri ön gergisi, koltuklara entegre kayma engelleyici rampalar ile yeni Astra, maksimum yolcu güvenliği sağlayarak yaralanma ihtimalini en aza indiriyor.
 
 
Yeni Astra’da, Şerit İhlali Uyarı Sistemi sürücüyü uyarmakla kalmayıp direksiyona sapmayı düzeltici yönde hafif bir kuvvet uyguluyor. Otomatik Acil Durum Freni, Ön Çarpışma İkazı ve Trafik İşareti Tespit Sistemi sayesinde önden çarpmalar engellenebilir ya da hafifletilebilir. Ön Çarpışma İkazı, öndeki araç ile mesafe çok yakınsa ve bir çarpışma kaçınılmaz ise ön camda sürücünün görüş alanına yansıtılan ve kırmızı renkte yanıp sönen bir LED satırı ile optimize edilmiştir. Bu sistemler için gereken veriler Astra’nın ön camının üst kısmında bulunan tekli (mono) kamera ile toplanır. Mono kamera kullanan ilk kompakt sınıf otomobildir. Ayrıca yalnızca kameradan alınan veriler ile destekli fren sağlayan ilk Opel modelidir.
 
 
Yeni Astra’nın aktif güvenlik ve sürücü destek sistemleri, Kör Nokta Uyarı Sistemi ve “SAFETYBEST 2015” ödüllü IntelliLux LED Matrix aydınlatma ile tamamlanıyor. Aydınlatma teknolojisi otomatik olarak mevcut trafik koşullarına adapte olarak mümkün olan en iyi aydınlatmayı sağlıyor.
 
 
Sürücü, yolcu ve yoldaki diğer kullanıcılara ek olarak, yeni Astra ayrıca cüzdanınıza ve ehliyetinize de “beş yıldızlı” koruma sağlar. Trafik İşareti Tespit Sistemi tekli kameradan gelen verileri sürekli izleyerek Navi 900 Intellilink bilgi ve eğlence sisteminin gömülü navigasyonundan alınan veriler ile kıyaslar ve hız limitleri otomatik olarak gösterge panelinde beliriyor.

3 YORUMLAR

  1. Bugün aracı test ettim.Yol tutuş, direksiyon hissiyatı, tokluk mükemmel. Yürüyen anlamında çok çok iyi. Led farları da test ettim. Sürekli selektör yapmak gibi kötü bir alışkanlık yaptırır adama 🙂 Kullanım açısından rahat ve keyif verici.Bence bu araç exelance paket alınmalı. Döşemeleri, ince detayları daha lüx bir hava katıyor. Daha önce test ettiğim exelance’ın koltukları açık renkti. Şimdiki kullandığım koyu renk. Koyu rengin deseni, derili kısımlarla hoş görünüyor. Dynamic’in koltuk desenleri pek içime sinmedi. Kesinlikle j sport koltukları gibi güzel görünmedi gözüme.
    Bence navigasyon da alınmalı. Şu exelance’ın jantına çözüm aramalı 🙂
    Olumsuz olarak aracın içi enine dar. Arkada üç yetişkin zor sığar.
    Bu aracın benzinli otomatiğini alırım. Exelance + sunroof + navigasyon ile Tabiki jant değişikliği yapmak şartıyla 🙂

  2. astra ile aynı zamanda megane nın da kaza testleri yayınlandı vede meganın puanları daha yüksek niye hiç bir haber kuruluşu renoyu haberlerde çıkarmıyor ????? aynı testte talisman da yayınlandı talismanda güvenlik konusunda passattan daha iyi sonuçlar elde etti. Acaba renonun türkiye de fabrikası var o yüzdenmi???????????? bu tarz haberlerle karşılaşıyoruz

  3. “Son haber” tarihine bakın…7 Aralık 2015…bugün 12 Ocak 2016…sizin yerinizde olsam, yarım yamalak iş yapacağıma, bu siteyi kapatırım, daha kaliteli iş yapabileceğim başka iş alanlarına yönelirim…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here