Çanakkale’ye Motorsporları Geliyor!

0
1004

Türkiye Ralli Şampiyonası, 2. yarış olan Çanakkale 100. Yıl Rallisi’yle devam edecek. 16-17 Mayıs tarihlerinde organize edilecek olan yarışa 62 ekip katılıyor.

 Çanakkale Zaferimiz’in 100. Yılı şerefine bu yıl ilk kez düzenlenecek olan yarışta mücadele edecek olan ekipler, aynı zamanda Çanakkale Şehitlerimizi de anacaklar. Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde, Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ve TOSFED Ralli Kupası’na puan veren ralli, 16 Mayıs Cumartesi günü saat 16:30’da Özgürlük Parkı’ndan başlayacak. Asfalt zeminli rallinin ilk gününde ekipler, 8.70 km.lik Yahya Çavuş, 14.75 km.lik 57.Alay ve 16.20 km.lik Nezahat Onbaşı etaplarını geçerek saat 20:46’dan itibaren, eski Kredi Yurtlar Kurumu binası önündeki servis alanında yer alan kapalı parkta günü sonlandıracaklar.

 

 17 Mayıs Pazar sabahı 09.00’dan itibaren mücadeleye devam edecek olan ekipler, ikinci gün aynı özel etapları ikişer kez geçerek saat 16:15’ten itibaren Özgürlük Parkı’ndaki finiş podyumuna ulaşabilmek için ter dökecekler.

 

Kısa ESOK olan Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü tarafından bu yıl Eskişehir yerine Çanakkale’de organize edilmesine karar verilen ralli, aynı zamanda Çanakkale şehrinin ilk motorsporları organizasyonu olarak tarihe geçecek. Şehirde ve bağlı ilçelerde yarışla ilgili tanıtım organizasyonları Mayıs ayı başından beri sürdürülüyor. Yarışa çok ciddi seyirci ilgisi bekleniyor.

 

 

Şehitlerimizin Ruhu Şad Olsun

 

 

Çanakkale 100. Yıl Rallisi vesile ile Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünde “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe altın harflerle yazan, başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizi sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here