En İyi Köfte Oto Sanayide Yenir

1
3494

Siz de yemeğin hası oto sanayide yenir, diye mi düşünüyorsunuz?

Oto sanayide köftenin tadı başka derler, hatta bazıları en iyi kokoreçi, en iyi dürümü sanayide yediğini söyler. İşin, emeğin kalbinde yani sanayide yemekler gerçekten de bir başka lezzetli olur. Hergün süren iş akışı, bol emekli zor işler içinde sanayi çalışanı yemeğin iyisini fazlasıyla hak ediyor. Siz de sanayideki yemekleri keşfedenlerdenseniz bu yazımız tam size göre…

 

Sanayide Köfte Yemeye Gitmek

İstanbul’da Atatürk Oto Sanayi Sitesi, Zeytinburnu Küçük Oto Sanayi Sitesi, Bostancı Oto Sanayi, Dudullu Oto Sanayi yemekleriyle meşhur sanayi siteleri arasında. Köfte yemeye oto sanayiye gidenler, kuru fasülye pilavın hasını, dönerin iyisini sadece sanayide bulanlar çok. İzmir’de ve Ankara’da da sanayinin yemekleri meşhur. Peki, sanayinin yemekleri neden daha lezzetli oluyor?

 

Oto Sanayinin Yemekleri Lezzetli Olur!

Sanayideki restoranlar genellikle ‘salaş’ tarzda mekanlar. Öyle fazla lüks beklemek de saçma olur zaten. Ancak Bursa sanayi başta olmak üzere bu oto sanayi sitelerinin yemekleri çok lezzetli oluyor. Bu işin sırrı da belki de restoran sektöründe kullanılan ‘gel geç müşteriye’ değil de sürekli müdavimlere hizmet etmekte yatıyor. Elbette sürekliliğin doğal sonucu olan taze malzeme konusu da var. Elbette sayelerinde lezzete doyduğumuz sanayi çalışanlarının ağız tadını biliyor olmasını da lezzetin sebepleri arasına eklemekte fayda var. 

 

Oto Sanayinin Lüks Restoranları

Oto sanayide sıfır lüks çok lezzet algısı oturmuş durumda. Ancak bu imaja tezat örnekler de var. Sanayinin ortasında çok havalı restoranlar bulmak da mümkün. Özellikle İstanbul ve Bursa oto sanayi sitelerinde böyle örnekler var. 

 

Dünyanın En İyi Restoranlarından Biri Oto Sanayi İçinde

Dünyanın en iyi restoranlarından biri de bir oto sanayi sitesi içinde yer alıyor. Nerede mi, Fas’ta. Michelin yıldızı almış aşçı karı kocanın Kazablanka’da oto tamir atölyeleri arasında açtığı bir restoran bugün dünyanın en lezzetli, en nefis yemeklerini yapan yerler arasında gösteriliyor. Kuskuslu güveç, ayran ve bizdeki ekmek kadayıfına benzer bir tatlı sunuyorlar. Bol kepçe olan bu yemeklerin gerçekten çok lezzetli olduğu söyleniyor. 

 

Sizin de tercihiniz oto sanayinin yemekleri mi? En iyisi hangisi, paylaşır mısınız?

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here