Lexus’un süper coupe’si Avrupa turundan gelecek

3
1066

Lexus’un yeni coupe’si 2017’de geliyor

Bu yılın başında Detroit ve Cenevre Motor Show’da tanıtılan Lexus markasının yeni lüks ve süper coupe’si LC, satışa sunulmadan önce 6 ay sürecek bir Avrupa turuna başladı. 25 gözde Avrupa şehrini dolaşacak olan LC, düzenlenecek özel aktivitelerde otomobil tutkunlarının karşısına çıkacak.

TURA DEVAM
Avrupa turunda Madrid ve Amsterdam şehirlerini geride bırakan Lexus LC’nin, V8 motoru sesi ile büyük ilgi topladı. Çarpıcı tasarım özellikleriyle öne çıkan süper coupe’nin sonraki durağı ise 24 Saat yarışlarının yapıldığı Yeşil Cehennem olarak adlandırılan Nürburgring oldu. Lexus LC, ayrıca Almanya’nın tanınmış eserlerinin önünde gerçekleşen fotoğraf çekimlerinin de yıldızıydı. Avrupa turnesine devam eden LC, Köln’e uğradıktan sonra Haziran ayının ortasında İngiltere’de düzenlenen ve tüm dünyada büyük bir ilgiyle takip edilen “Goodwood Festival of Speed”de bulunacak.

2017’DE TÜRKİYE’DE
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gelecek sene itibariyle satışa sunulacak olan LC 500’ün, iki motor seçeneği bulunuyor. Hibrit LC 500h, 3.5 litre V6 benzinli motoru ile Multi Stage Hybrid / Çok Aşamalı Hibrit sistemini birleştiriyor. Benzinli olan LC 500 ise 5.0 litre V8 benzinli motorunu yeni geliştirilen ve lüks bir otomobilde ilk kez sunulacak olan 10 kademeli otomatik şanzımanla buluşturuyor.

3 YORUMLAR

  1. Ocak ayında konsept olarak tanıtılan Lexus LF-LC modeli seri üretime geçmek için büyük bir hızla çalışıyor. Hatırlamayanlar için Ocak ayındaki haber burada. 2016 NAIAS Detroit fuarında tanıtıldıktan sonra reklam için büyük bir bütçe ayıran Lexus şimdi de reklamında ünlü İspanyol oyuncu Mar Saura’yı Lexus LC 500’ün kokpitinde misafir etti.
    Çekimler sonrası açıklama yapan Saura “Çekimler esnasında kendimi gerçek bir drag yarışçısı gibi hissettim. Mükemmel bir deneyimdi. Araç konusuna gelince Lexus gerçekten havalı ve oldukça seksi araçlar tasarlıyor.” diye konuştu. Ayrıca verilen bilgiye göre reklam çekiminde kullanılan aracın kaputunun altındaki 5.0 litrelik V8 motor, gücünü arka tekerlere aktarıyor. Bu motor 467 beygir güç ve 527 Nm tork değerine sahip. Ayrıca Lexus bu modelini sadece 10 ileri tam otomatik şanzıman ile satışa sunuyor. Daha önce de duyurulduğu üzere çift kavramalı otomatik şanzıman için çalışmalar başlatan Lexus, bu projeden vazgeçtiğini de açıklamış oldu. Zira LC-500 modelinde yakaladıkları vites geçiş hızının çift kavramayı aratmadığını iddia ediyorlar. Son olarak bu model 4,5 saniyelik bir 0-100 km/s hızlanma değerine sahip.

  2. Dünyada lüksün simgesi Lexus Türkiye pazarına girerken aynı zamanda yeni modellerle ürün gamını genişletmeye de devam ediyor. Lexus, Mart ayında yeni showroom’unda sergileyeceği 7 modelinin yanı sıra yüksek performansa sahip modelleri de Türk lüks tüketicisinin beğenisine sunacak. Bu yeni modellerin başında ise Hollanda’da lansmanı gerçekleştirilen Lexus’un yeni performans otomobili LC 500h bulunuyor. LF-FC konseptinden ilham alınarak üretilen LC 500h konseptin neredeyse aynı tasarımını kullanarak sıra dışı bir tasarıma kavuştu. LC 500h, Lexus’un tasarım ve teknoloji konusunda ulaştığı zirveyi de gözler önüne sererek marka için yeni bir dönemin kapısını da araladı. LC 500h etkileyici görünüşüyle tanıtıldığı ilk günden itibaren tasarım ödüllerini toplamaya başladı. LC 500h önümüzdeki yıldan itibaren dünyada ve Türkiye’de aynı anda satışa sunulacak. Lexus’un yeni modeli LC 500h’nin her açıdan sıra dışı bir otomobil olduğunu söyleyen Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “LC 500h’nin başta gelen özelliklerinden birisi konsept modelin bire bir halinin üretime aktarılmasıydı. Bunu yapmak neredeyse imkansız gibi görünüyordu. Fakat Lexus mühendisleri süspansiyonlardan farlara kadar tüm detaylarda incelikle çalıştı ve bu otomobilin tasarımına gerçeğe dönüştürdü. LC 500h aynı zamanda Lexus’un yeni modellerinin gelecekte gideceği yönü de temsil ediyor” diye konuştu. LC 500h’nin ağırlık merkezi alüminyum kaput ve çamurluk, karbon fiber kapılar ve alüminyum k

  3. Daha önce de birçok ödüle layık görülen Lexus, yeni bir başarıya daha imza atarak İngiltere’de her yıl düzenlenen “Autocar Ödüllerinde” ve “Auto Express Driver Power Survey” araştırmasında iki yeni ödülün daha sahibi oldu. Lexus otomotiv dünyasının en dikkat çeken otomobillerinin öne çıktığı İngiltere’de düzenlenen Autocar Ödülleri’nde lüks sedan modeli IS ile 2016 Autocar Yılın 2. El Otomobili Ödülü’nü kazandı. İlk defa 1999 yılında satışına başlanan ve Avrupa’da 180 bin adetten fazla satılan Lexus IS lüksü ve konforu kusursuz bir dengeyle buluşturuyor. Lexus modelleri bir diğer ödülü de İngiltere’de düzenlenen Auto Express 2016 Driver Power Survey araştırmasında üç kategoride birden zirvede yer alarak kazandı. IS en güvenilir sedan otomobil olurken, RX en güvenilir 4×4/SUV kategorisinde birincilik aldı. GS ise en güvenilir yönetici otomobili seçildi. İngiltere’de 50 bin otomobil kullanıcısı arasında yapılan Auto Express 2016 Driver Power Survey araştırması yeni otomobil almak isteyenler için güvenilir bir kaynak olarak değerlendiriliyor. Gerçek kullanıcıların kendi otomobilleri hakkındaki düşünceleri, dayanıklılık, üretim kalitesi, yol tutuş, sürüş performansı ve kullanım maliyeti gibi birçok kategoride değerlendiriliyor.
    Daha önce de birçok kez güvenilirlik ve sorunsuzluk konusunda gerçek kullanıcılar tarafından birinci seçilen Lexus, Auto Express’in bu prestijli araştırmasında da zirvede yer almayı başardı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here