Bu Otomobiller Bundan Sonra Üretilmeyecekler

0
2254

2018’de üretimi sona erecek araçlar…

2018 yılı, otomobil piyasası için oldukça farklı olacağa benziyor. Yaklaşık 10 yıldır konuşulan elektrikli ya da hybrid araçların çok daha fazla gündelik yaşama dahil olduğu, yakıt ve çevre konusunun daha radikal kararlarla gündeme geldiği bir yıl biz bekliyor. 2018 otomotiv sektörü açısından bazı modellerin de üretiminin sona ereceği bir dönem olacak gibi. Birden fazla otomobil markası özellikle spor otomobil segmentinde bazı araçların üretimini 2018’de sona erdirecek. Peki, bu otomobiller hangileri?

 

Bu Otomobiller Bundan Sonra Üretilmeyecekler

Mitsubishi Lancer Evo: Temelde karbondioksit emisyon yüksekliği ile çevreci kullanıcılardan büyük tepki görmesi gerekse de markanın üretim odağına elektrikli araç teknolojisini koyması sebebiyle bu model 2018 itibariyle üretilmeyecek. 

 

 

Dodge Viper: 1990’lardan beri üetilen ve gerçekten kemikleşmiş bir hayran kitlesi olan Dodge Viper de artık üretilmeyecek. Silindir adedi ve elbette bugün dünyanın pek çok ülkesi için aşırı denebilecek oranda yakıt tüketimi ile bu aracın artık beklenen satış hedefine ulaşması zor görünüyor. Marka da bu sebeple üretimi durdurma kararı aldı. 

 

 

Alfa Romeo 4C: Belki de dünyanın en şık, en özel spor otomobillerinden biri olan Alfa Romeo 4C, yakında antikalar arasına karışacak. Çünkü marka 2018’den sonra Alfa Romeo 4C’nün üretimini durdurmaya karar verdi. 

Honda CR-Z: Honda CRX’ten esinlenerek üretilen CR-Z de artık üretilmeyecek. Markanın en dikkat çekici modellerinden biri olan, çok özel bir tasarımla adını otomotiv tarihine yazan araç, performansı ile de her dönem, çok konuşulmuştu. 

 

 

Bu Otomobillerin Üretimi Neden Durduruldu?

Mitsubishi Lancer Evo, Dodge Viper, Alfa Romeo 4C, Honda CR-Z modellerinin aralarında olduğu pek çok model 2018 yılı itibariyle tarihe karışacak. Peki, markalar böylesine efsane olmuş ve çoğu otomobil yarışlarında başarılar kazanmış bu araçları neden üretmeme kararı aldı? Bu konuda markaların yaptığı açıklamalar incelendiğinde ana sebebin yakıt tüketimiyle ilgili olduğu görülüyor. Giderek artan benzin fiyatları, sadece Türkiye’de değil dünya genelinde ulaşım konusunu bireylerin ve markaların tekrar gözden geçirmesine neden olmuş gibi görünüyor. Özellikle hybrit ve elektrikli motor teknolojisine odaklanmak markalar için büyük önem taşıyor. Öyle ki; spor otomobiller için bile elektrikli yakıt tüketimi odaklı projeler devam ediyor. Markalar yatırımlarını her açıdan artık bu konuya yapmak ve yakıt tüketimi yüksek olan modelleri yavaş yavaş ortadan kaldırmak istiyor. 

 

*görseller: sekizsilindir.com

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here