Sıfır Araba Kampanyaları Ne Kadar Gerçekçi?

1
2591

Faizler, krediler, promosyonlar derken sıfır kilometre otomobil alanların kafası iyice karıştı. Peki, sıfır araç alırken sunulan kampanyalar ne kadar gerçekçi? Ne kadar avantajlı?

Sıfır Araba Kampanyaları Ne Kadar Gerçekçi?

Her şeyin yenisi bir başka güzeldir. Yeni olanın parıltısı, temizliği, sahip olduğu özellikler onun cazibesini arttırır. Ülkemizde her ne kadar hem fiyatları hem de vergisi ikinci el arabalara nazaran yüksek olsa da sıfır kilometre araba satışlarına olan yoğun ilginin temelinde de bu yeni olana sahip olma isteği yatar. Ucuza sıfır araba almak herkesin hayali. İşte bu hayalden yola çıkan oto galerileri de etkileyici kampanyalarla ve uygun fiyatlarla sıfır kilometre otomobil alıcılarının dikkatini çekmeyi başarıyor. Peki, sıfır arabalar için sunulan kampanyalar gerçekte ne kadar cazip? Bu kampanyaları nasıl değerlendirmek gerek?

Otomobil Kampanyalarında Taksit Seçenekleri

Sıfır araba alırken satıcı şirkete taksitle ödeme yapma seçeneğiniz genellikle vardır. Burada taksitlendirmenin kaç ay için olduğu ve taksitlendirme sonucu sunulan vade farkını incelemek ve ona göre hesap yapmak gerekir. Genellikle 6 ay ile 48 ay arası taksitlendirme yapılır.

Sıfır Araba Kampanyalarında Nakit Alım İndirimi

Pek çok sıfır kilometre araba satışı kampanyasında nakit ödemeye yönelik bir teşvik söz konusudur. Burada ödemeyi nakit olarak sağlayabilen alıcılara aracın fiyatı üzerinden bir indirim uygulanır. Söz konusu indirimin, taksit seçeneğine göre ne ölçüde cazip olduğunu inceleyerek karar verebilirsiniz.

Sıfır Faizli Kredi Desteği

Bazı oto galerileri ya da oto markalarının Türkiye temsilcilikleri bankalarla anlaşma yaparak müşterilerine faizsiz kredi desteği sunarlar. Oldukça avantajlı olan bu seçenek için genellikle banka, kredi notunuzun iyi olmasını ister.

Yukarıdaki seçeneklere takas benzzeri uygulamalar da eklenebilir. Tüm kampanyaların araç satışını cazip kılmak üzere yapıldığını ve otomobil alıcısına fayda sağladığını söylemek yanlış olmaz. Ancak hangi kampanyanın sizin için en uygun olan olduğunu anlamak üzere iyi bir değerlendirme yapmanız gerekir.

1 YORUM

  1. takas ve benzerı uygulamalar bazı otomobil fırmaları ıcın hileden ibaret bir gun önce zam yapıyorlar hemen sonrasında yok takas indirimi yok nakıt indirimi deyıp aynı fıyata yada üç beş kurus fazlasına satıyorlar .ülkemizde maglesef her seyde aldatmaca uzerine pıyasa kuruluyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here