Beklenen Gün Geldi! Wolkswagen Yeni Nesil Amarok’un Dünya Prömiyeri

7 temmuz günü tanıtılması beklenildiği gibi yeni Amarok bugün dünya prömiyerine sunuldu. Volkswagen ve Ford ortaklığına dair izler taşıyan 2022 Amarok bu iş birliğinin güçlü bir parçası olacak.

0
1472

Volkswagen yeni nesil Amarok’tan görüntüler geçtiğimiz günlerde paylaşılmıştı. 7 temmuz günü tanıtılması beklenildiği gibi yeni Amarok bugün dünya prömiyerine sunuldu. Volkswagen ve Ford ortaklığına dair izler taşıyan 2022 Amarok bu iş birliğinin güçlü bir parçası olacak. Dijital lansmanla dünyaya tanıtılan Volkswagen Amarok, ilk olarak dikkat çekici tasarımıyla 1 tonluk Pick-up segmentinde fazlasıyla göz dolduruyor.

Volkswagen’in ve Ford Ranger pick-up’ının ortaklığı Amarok’un yeni neslinin devamlılığını sağlayacak. Amarok’un üretim maliyetlerinden kaynaklı modeli sonlandırma düşüncesi bu ortaklık projesiyle sona ermiş gözüküyor. Alman üreticisinin 12 yıl süren ilk nesil yolculuğunda 830 bin adet satış rakamları bilinmekteydi. Yeni modelle bu başarının daha da yukarı taşınması hedeflenmekte. Volkswagen ve Ford bireysel güçlü yönlerini bir araya getirerek dikkat çekici bir oluşum ortaya çıkardı.

İşte Yeni Nesil 2022 Model Amarok

Paylaşılan görsellerde aracın çamurlukları oldukça dikkat çekiyor. Ayrıca LED gündüz farlar tasarım konusunda fazlasıyla iddialı duruyor. Yeni nesil Amarok’ta özel jant seçenekleri kullanılıyor. Bu sayede aracın arazi kabiliyetinin çok iyi olacağına yönelik beklentiler yerini bulmakta.

(WOLKSWAGEN 2022 YENİ NESİL AMAROK)

Volkswagen aracı Ford ile ortak üretim olduğu için Ranger’la benzer özellikler taşıması beklenmekteydi. Bu ortaklığın simgesi ise iç mekan tasarımında yer alan 12 inçlik ekran olarak karşımıza çıkıyor. Kokpit detayları Avustralya ve Avrupa’daki ekipler tarafından geliştiriliyor.

Alman otomobil üreticisi ikinci nesil Amarok’un arazideki başarısını teknoloji konusunda da geliştirmeyi hedefliyor. Öyle ki yeni modelde standart olarak 20’den fazla sürücü destek sistemi sunuluyor. Sürücü destek sistemi arasında şerit değiştirme uyarı sistemi, şerit takip asistanı, aydınlatma sistemi gibi özellikler bulunmakta. Trafik işareti tanıma ve hız kontrol gibi özellikler de yer alıyor. Ford’un SYNC 4 bilgi- eğlence sistemi ile karşımıza çıkan Amarok, Panamericana ve Aventura donanım seviyelerinde tasarlanmakta. Böylelikle yeni nesil Amarok beklentilerin çok ötesinde bir görünüme bürünmüş.

 Motor ve Performans

Otomobil hem dizel hem benzinli motor seçeneğiyle tanıtılıyor. Benzinli motorun yanında 2.0 ve 3.0 hacimli ve 4 farklı dizel ünite de yeni modelde yer almakta. Yüksek hacimli motorlar 6 silindirle birlikte otomobil dört tekerlekten çekiş sistemine sahip seçeneklerle sürücülerle buluşacak. Amarok’un üst düzey güç aktarma oranı 3.0 litrelik bir V6 TDI sahip. Böylece araç 250 beygir gücü ve 600 Nm tork üretecek. Satışa sunulduğu pazara göre çeşitli motor seçenekleri bulunmakta. Ayrıca ebat anlamında iyileştirmelerin gözlendiği yeni nesilde 1.200 kilogramlık yükleme ve 3.500 kilogramlık çekiş desteği yer almakta. Sonuç olarak güçlü araziler yeni nesil Amarok’u asla caydıramayacak.

Yeni Nesil Amarok Dijital Lansman

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here