Geçtiğimiz gün müşteri odaklı yeni satış modelini tanıtan Mercedes-Benz, pek çok önemli ismin yer aldığı bir etkinlik gerçekleştirdi. Biz de arabam.com olarak etkinliğe katıldık ve markanın lüks stratejisinin bir parçası olan bu satış modelinin detaylarını sizin için öğrendik. Bayiler acentelere dönüştüğü bu sistem ile Mercedes-Benz, müşterilerine yepyeni bir satış deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Merak uyandıran bu gelişmenin detayları ise şu şekilde:

  • Yeni satış modeli ile birlikte otomobil ve hafif ticari araçların stok durumu şeffaf biçimde takip edilebilecek. Bununla birlikte araçların sipariş süreci, 15 Mayıs tarihinde kullanıma açılacak olan Online Store’dan ya da acenteler üzerinden başlatılabilecek.
  • Mercedes-Benz bayileri acentelere dönüşerek müşteri deneyimini her alanda geliştirmeye yardımcı olacak. Böylece hem onlineda hem de fiziksel ortamdaki satın almalarda, müşteri ihtiyaçlarının analizi sağlanıp farklı ihtiyaçları kolayca desteklenebilecek.
  • Ülke genelinde araç modellerinde geçerli tek fiyat uygulanacak. Buna bağlı olarak farklı lokasyonlar üzerinden araç fiyatı karşılaştırma süreçleri de ortadan kalkacak.
  • Satış için gerekli olan sözleşmeler ve faturalandırma işlemleri direkt Mercedes-Benz Otomotiv üzerinden gerçekleştirilecek.

mercedes-benz-vito-tourer

En İyi Müşteri Deneyimini Sunma

Otomobil ve hafif ticari araçlar için geliştirilen bu yeni sistem, müşteri ihtiyaçlarını baz alıyor. Ülke genelinde geçerli olacak tek fiyatla artık Mercedes-Benz müşterileri, diledikleri araç modeline daha kolay ulaşabilecek. Aynı zamanda markanın Finansal Hizmetler bölümü tarafından sunulan kredi seçenekleriyle uygun buldukları finansman ve Mercedes-Benz Kasko teklifini tercih edebilecekler. Aracını teslim alacağı Mercedes-Benz acentesini seçen müşteriler için faturalar Mercedes-Benz Otomotiv tarafından kesilecek. Bununla birlikte araç tescil, plaka ve teslim işlemlerini acenteler yürütmeye devam edecek.

Konu hakkında açıklama yapan Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan: “Yeni Satış Modelimiz ile en iyi müşteri deneyimini sunma sözümüzü ileri taşıyoruz. Giderek dijitalleşen bir dünyada, müşterilerin satın alma alışkanlıkları değişiyor ve sunduğumuz yeni satış modeli ister online ister fiziksel ortamda, tutarlı ve şeffaf bir satın alma yolculuğu sağlıyor.” dedi.

Mercedes_Benz_EQB

İnovasyon, şeffaflık ve daha hızlı iletişim imkanı sunması bakımından Mercedes-Benz’in bu yeni satış modeli büyük beğeni kazandı. Üstelik marka, müşterilere yakınlaşırken yeni iş modeliyle acenteleri de kilit noktada tutmaya devam edecek. Değişen sistemle birlikte Mercedes-Benz acenteleri, artık stok bulundurmak zorunda olmadıkları için piyasa dalgalanmalarına dair riskleri azalmış olacak. Ülke genelinde uygulanacak olan tek fiyat politikasıyla birlikte bu acenteler, müşteri talep ve ihtiyaçlarına daha fazla odaklanma imkanı bulacaklar. Süreç içerisinde daha önceden olduğu gibi ürün danışmanlığı, test sürüşü, araç teslimi, ikinci el araç satışı, satış sonrası hizmetler, aksesuar satışı ve teknik servis gibi konularda da acenteler hizmet vermeye devam edecek.

Beğenebileceğiniz sıfır km Mercedes modellerine buradan göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here