Ahşap Lamborghini Sián İle Tanışın. Ahşap işçiliği basit görünen ancak oldukça ince detay gerektiren bir iştir. Bunu zaten biliyorduk ancak ahşap konusunda çıtayı bir hayli yükselten bir haberimiz var. Haberimizin içeriği bir babanın oğlu için kendi imkanlarıyla yaptığı Ahşap Lamborghini Sián hakkında. Evet yanlış duymadınız. Peki bu nasıl olabilir?

Vietnamlı bir ahşap işçisi Truong Van Dao bu etkileyici otomobili yapmak için 400.000 parçayı bir araya getirmek gibi çılgınca bir işe imza attı. Uğraştığı bu detay gerektiren otomobili sadece 65 günde üreten Truong Van Dao  aracı sosyal medya da paylaşarak çok sayıda övgü aldı.

Otomobil Meşe Ağacından Yapıldı

Otomobil tamamen meşe ağacından yapıldı. Truong Van Dao karoser için motorlu testere ve keski gibi aletler kullanmak zorunda olduğunu dile getiriyor. Çevre dostu bir otomobil olması ahşap kullandığını açıklayan ahşap ustası, aracı tasarlarken ağaç kesmek yerine atılmış odun parçalarını kullandı. Truong Van Dao Küçük elektrik motorları kullanarak aracın hareket etmesini sağladı ve buna ek olarak temel elektrik sistemleri ile çalışan bileşenlerini de unutmadı. Aracın maksimum hızı 25km/s olarak ölçüldü.

Truong Van Dao harika bir otomobilin ahşap görünümü ile nasıl daha harika görünebileceğini bizlere açık bir şekilde gösterdi. Gerçek Lamborghini Sián’ı tamamen kopyalayan usta, renki bir gösterge paneli, Led Işıklar ve Makas kapılar ile gerçeğe yakınlık konusunda karakteristik detaylardan kaçınmadı.

Aracı Youtube da paylaşması üzerine olumlu tepkiler alan Truong Van Dao, 65 günlük üretim sürecini sadece 16 dakikaya sığdırarak izleyicilere hızı bir anlatım yaptı.

Tüm Parçalar Montajlanmak İçin Hazır Hale Geldi 

Dao Ahşap Lamborghini Sián ı birleştirmek için önceden ayarlanmış ve tüm ölçüleri ile birbirine montelenmeye hazır parçaları araca döşemesi ile ilk başlangıcı yapıyor. Sonrasında aks içinde metal dişliler olan ahşap bir dişli kutusu ve kauçuk sırtlı ahşap tekerleklerinde eklendiğini görüyoruz.

Ahşap Lamborghini Sián

Sonraki işlem direksiyon için ayrı bir sütun, güç aktarımı için aksta bisiklet zinciri olan bir elektrik motoru ekleniyor. Uzaktan kumanda ile aracın çalışıp çalışmadığını test ettikten sonra diğer aşamalara geçiliyor.

Ahşap Lamborghini Sián

Buraya kadar her şey normal ve kolay görünüyor. Truong Van Dao aracın şasisi üzerinde gövde panellerini yerleştirip birbirine monteledikten sonra elektrikli bir testere yardımı ile araca şekil veriyor. Yani dış kasanın detayları bir elektrikli testere ile verilmiş. Ahşap Lamborghini Sián üzerinde bulunan tüm eğimler, çamurlukların yuvarlak konturları garip bir şekilde testere ile şekil aldı. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra Truong Van Dao harcadığı emeğin karşılığını muazzam sanat eserinin üzerinde oğlunun gülümsemesi ile aldığını söylersek yanlış olmaz herhalde.

Ahşap BMW ve Bugatti?

Truong Van Dao bu otomobiller konusunda da ahşap kopyalama çalışmaları yaptı. Çok yetenekli olduğunu düşündüğümüz Truong Van Dao aynı zamanda duyarlı bir baba. Oğlunun Ahşap Lamborghini Sián ile tek başına oynamasına izin vermiyor. Şimdilik baba ve oğul birlikte geziyor. Sizce en çok hangisi eğleniyor?

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here