arabam.com ailesi olarak bugün test sürüşüne dahil edeceğimiz aracımız SEAT Ibiza FR. SEAT Ibiza FR, 1.5 TSI motoruyla tatmin edici performans sergileyerek pek çok alıcının dikkatini çekiyor. Küçük boyutları, etkileyici tasarımı ve sürüş karakteriyle birçok kişi tarafından tercih ediliyor. 2017’den beri 5. nesliyle yollarda olan Ibiza ufak bir makyaj aşamasından geçerek alıcılarını karşılıyor. Aynı zamanda model ilk bakışta fark edilmese de gelişen teknolojiye ayak uydurmada oldukça başarılı. Şimdi, SEAT Ibiza FR test sürüşü detaylarına geçelim.

SEAT Ibiza FR Tasarımı

Oldukça şık bir görünüme sahip olan SEAT Ibiza modelinin dış tasarım detayları pek çok alıcı tarafından merak ediliyor. Makyaj işlemi öncesinde LED teknolojisine sahip farlar, opsiyon olarak satırken makyaj sonrasında Eco LED teknolojili farlar, standart olarak sunuluyor. Test aracımızda bulunan FULL LED teknolojisine sahip mercekli farlar, FR donanım paketinde bulunuyor. Aracın tasarımında çok fazla yenilik olmasa da FR donanım paketiyle gelen ön ızgara tasarımı araca spor bir hava katıyor. Bununla beraber SEAT Ibiza FR, standart olarak 17 inç jantlarla sunuluyor. Test aracımızda bulunan 18 inç boyutundaki jantlar, opsiyon olarak satın alınabiliyor. 18 inç jantlar ve kırmızı renkteki kaliperler, küçük boyutlara sahip Ibiza modelinin karakteristik yapısını ortaya çıkarıyor. SEAT Ibiza modelinin yan profilinde bulunan sert tasarım çizgilerse agresif bir görünüm sağlıyor. Makyaj işleminin ardından safir mavi ve asfalt mavi renk seçenekleri tercihler arasında yer almaya başlıyor. Ayrıca SEAT modellerinde öne çıkan bir detay olan model yazısının el ile yazılması araca ayrı bir hava katıyor. Bagaj kapağının sağ alt köşesinde ise “FR” donanım paket ismi eklendiği görülüyor. FR donanım paketiyle birlikte gelen arka tampon, diğer versiyonlardan biraz daha farklı bir yapıda karşımıza çıkıyor. Tampon üzerine yerleştirilmiş sahte egzoz çıkışları ise aracı sportif kılan eklentilerden biridir. SEAT Ibiza modelinde bulunan LED teknolojisine sahip stop lambalar, FR donanım paketi ile standart olarak sunuluyor. Diğer paketlerde ise LED stop lamba bulunmuyor.

SEAT Ibiza Kokpit Alanı

Aracın makyajında büyük yenilikler olmasa bile iç kısmında büyük yenilikler görülüyor. Makyaj öncesinde havalandırmanın alt bölümünde bulunan multimedya ekranı daha yukarı taşınarak işlevselliği daha da arttırılıyor. Ayrıca test aracımızda 10.2 inç boyutunda dijital gösterge paneli yer alıyor. Bu panel, opsiyon olarak satın alınabilen donanımlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Aracın kokpiti yumuşak ve oldukça kaliteli hissettiriyor. Ayrıca kokpitte bulunan gri detaylar da tasarımı tamamlayan detaylar arasında yer alıyor. SEAT Ibiza modelinde çift bölgeli dijital klima sistemi bulunuyor. Klima kontrol paneli ise SEAT markasının yeni araçlarından da tanıdık geliyor. Bunun yanı sıra klima kontrol panelinin alt tarafında konumlandırılmış 2 adet Type–C çıkışı bulunuyor. Ayrıca konsolun alt bölümünde de 1 adet çakmaklık çıkışı var.

seat ibiza
görsel temsilidir

Direksiyon simidinin altında bulunan FR logosu da gayet güzel gözüküyor. Modelde 8.2 inç boyutundaki multimedya sistemi standart olarak sunuluyor. Ancak test aracımızda bulunan 9.2 inç boyutundaki “FULL Link” adı verilen multimedya sistemi opsiyon olarak satın alınabiliyor. Aracın içerisinde bulunan kırmızı detaylar ise kırmızı spor paket kapsamında opsiyon olarak sunuluyor. Tüm bunlarla beraber test aracımızda sunroof donanımı bulunuyor. Ancak sunroof perdesinin manuel olması gözden kaçmıyor. Son zamanlarda görmeye alışkın olduğumuz elektronik el freni, SEAT Ibiza FR modelinde bulunmuyor.

Ibiza FR Arka Yaşam Alanı

SEAT Ibiza, küçük boyutlara sahip B sınıfı hatchback bir otomobil. Buna rağmen arka koltukta rahat bir şekilde yolculuk yapılabiliyor. Diz mesafesi ve baş mesafesi ideal bir aralıkta kalıyor. SEAT Ibiza modelinin arka koltuğunda kol dayama alanı bulunmuyor. Arka kapı döşemeleri sert plastikten üretilmiş. Kapı açma kolu ise mat siyah renkte plastik görünüme sahiptir. Ön kapı döşemeleri, arka kapılara göre daha kaliteli tasarlanmış. Tüm bunların yanı sıra SEAT Ibiza, 355 litrelik bagaj hacmiyle sunuluyor. Küçük boyutlara sahip hatchback bir araç için gayet yeterli bir hacim olduğu söylenebilir. Bagaj içerisinde bulunan döşeme daha alt seviyeye alınabiliyor. Ancak bu durumda bagaj yükleme eşiği daha aşağıda kalıyor. Bagajın kenarlarına yerleştirilen lastikler de eşyaların sabitlenmesi için iyi düşünülmüş bir detay olarak karşımıza çıkıyor.

SEAT Ibiza Teknik Detayları

SEAT Ibiza FR 150 hp güç üreten 1.5 TSI motor ile geliyor. 1.5 TSI motor birçok araçta kullanılıyor. Ancak Ibiza sadece 1099 kg ağırlığında ve bu da beygir başına 7.3 kilogram demek. SEAT Ibiza FR, 0’dan 100 km/h hıza ise 8.2 saniyede çıkabiliyor. Biz, SEAT Ibiza FR test sürüşümüzde bu değerden daha iyi bir süreye ulaştık. SEAT Ibiza FR modelinin 4 farklı sürüş modu var. Bunlar tahmin edebileceğiniz gibi economy, normal, sport ve individual. SEAT Ibiza FR 1.5 tsi motorun yakıt tüketimi ise oldukça ideal düzeylerdedir. Sakin kullanımda oldukça ekonomik bir araçken sert kullanımda tüketim yükseliyor. Ortalama yakıt tüketimi fabrika verisi ise 5l/100km. SEAT Ibiza FR modelinin koltukları biraz sert olsa da sürücüyü iyi kavrıyor. Uzun seyahatlerde yolcuları yormayacak şekilde tasarlandığı anlaşılıyor. Sürüşten genel olarak bahsedecek olursak; hızlanma tatmin edici, viraj performansı etkileyici, yakıt tüketimi oldukça ideal bir araç.

SEAT Ibiza Fiyat ve Opsiyonları

Test etmiş olduğumuz SEAT Ibiza modeli, FR donanım seviyesinde ve Türkiye’de 2022 yılında satışa sunulması planlanıyor. Şu an Türkiye’de yeni Ibiza modelinin Style versiyonlarının satışı gerçekleşmektedir. İkinci el SEAT Ibiza ilanları ve fiyatları hakkında bilgi almak isterseniz aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.

İkinci El Seat Ibiza İlanları

arabam.com Otokritik

Türkiye’nin araba motoru arabam.com’un Otokritik adı altında incelediği SEAT Ibiza FR modelinin Youtube videosunu izlediniz mi? Test sürüşümüzde sizler için aracın bütün detaylarını inceledik. SEAT Ibiza hakkında merak edilen tüm soruların cevaplarını bu inceleme videosunda bulabilirsiniz. SEAT Ibiza test sürüşü detaylarına aşağıda yer alan videodan kolayca ulaşabilirsiniz.

arabam.com Puanı

arabam.com olarak test sürüşüne dahil ettiğimiz araçları “arabam puanı” adı altında 5 üzerinden puanlıyoruz. SEAT Ibiza modelinin arabam.com’dan aldığı puanlar aşağıdaki gibi:

Puanlama Kriterleri Puan
Performans 3.9
Tasarım 3.9
Konfor 4.2
Teknoloji 4.2
Yakıt Tüketimi 4
Toplam: 4

Aylık Güncellenen Seat Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here