Ford Otosan; Kadın-Erkek Eşitliği Mesajı.

3
1685
Ford Otosan Logo

Bugün gönderilen basın bülteninde Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’ün çok önemli açıklamalarına yer verildi. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, 2019 sürdürülebilirlik raporu ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “Türkiye’nin en değerli ve en çok tercih edilen sanayi şirketi olma vizyonumuza ulaşma yolunda sürdürülebilirlik yönetimini güçlendirmek amacıyla dijital dönüşüm, inovasyon ve yalınlaşma süreçlerine odaklandı. Kurum içi girişimcilik ve inovasyonu şirketiminizin tüm kademelerine yaymaya 2019 yılında da devam ettik. ‘Büyük veri’yi kullanarak, üretim süreçlerimizde daha fazla verimlilik sağlarken, üretim faaliyetleri kaynaklı çevresel performansımızı geliştirmekte. Ürünlerimizi daha da sorumlu hale getiriyoruz. Ayrıca, çevik çalışma şekli ile daha verimli ve sürdürülebilir iş süreçleri için çalışmalarımıza devam ediyor, hiyerarşiyi yok ediyoruz.”

Ford Otosan Tesisleri

Ford Otosan ”Hiyerarşiyi Yok Ediyor.”

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün sözlerine şöyle devam etti: ”yarını inşa ederken, farklılıkları ve çeşitliliği destekliyor, sektördeki kadın-erkek eşitliğini sağlamak için öncü adımlar atıyoruz. İşe alımlarda kadın kotası uygulaması ile otomotiv sektöründe kadın istihdamı lideriyiz. Çalışma arkadaşlarımızın emekleriyle ortaya çıkan tüm yenilikçi projeler ve dönüşüm sayesinde hedeflerimize ulaşıyor, rekabet gücümüzü artırırken sürdürülebilir bir gelecek için fayda sağlıyoruz.”

Ford Otosan Üretim Standı

Ford’dan, Yenilenebilir Enerji Atakları!

Ford Otosan, ürettiği birim araç başına düşen enerji tüketimini ve sera gazı salınımını azaltma hedeflerine ulaşmak üzere çalışmalarını tam gaz sürdürüyor. Şirket, farklı enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerini hedefleyip, tamamı ile tam üretimde kullanmak istiyor. Gölcük ve Sancaktepe’de bulunan devasa fabrikalarında bina dış cephesini kapsayan panellerden oluşturulan ‘Solarwall’ sistemiyle ile kaplanmış durumda. Bu sistem ısıtma, soğutma ve havalandırma için güneş ışınlarını kullanıyor ve enerjiyi depoluyor. Ayrıca, şirketin, Gölcük Fabrikasında kurulan yedi rüzgar türbini ile firmanın üretimde tükettiği enerjiyi yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamaya çalışıyor. Aydınlatma konusunda ise LED dönüşümlere odaklanan şirket, 2019’da hayata geçirdiği ‘Suntracker’ sistemleri ile güneşten gelen ışığı atölyelerini aydınlatmak için kullanmaya başladı. Ford otomobillerin üretiminde hala tam kapasite çalışmayan Otosan’dan bu konu ile ilgili bir açıklama ise henüz yapılmış değil. Anlaşılan bir süre daha pandemi dolayısı ile fabrikalar tam üretime geçemeyecek.

 

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here