Arabam Nereye Çekildi? Arabam Nerede?

Hatalı park sebebiyle otomobili çekilen kişiler “Arabam Nereye Çekildi?” sorgulamasını nereden yapacaklarını düşünüyorlar. Önceden herkesin kafasını karıştıran bu konu, karmaşık olmaktan çıktı. Vatandaşlar, arabasının nereye çekildiğini E-Devletten öğrenebileceği gibi SMS yoluyla da öğrenebilirler.

Arabam Nerede?

Araç Çekme Ücreti Ne Kadar?

İstanbul Trafik Vakfı Fiyatları, çekme ücreti 90 TL , taşıma 100 TL’dir ve bu fiyatlara KDV dahildir.

arabam nereye çekildi

 

Arabam Nereye Çekildi E-Devlet

İnternet üzerinden veya telefonunuza indireceğiniz uygulama yoluyla, aracınızın çekilmes ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra “E-Hizmetler” bölümünden “Trafik ve Ulaşım” sekmesine giriş yapılır. Sonrasında sayfada “Aracımın çekildiği otopark bilgisi sorgulama” bölümüne ulaşılır. Burada aracın plaka bilgileri ile sorgulama yapmak mümkün olur.

Arabam Nereye Çekildi SMS

Tüm hatlardan SMS olarak PARK yazıp boşluk bırakarak ARAÇ PLAKASI’nızı yazıp 1550’ye SMS gönderebilirsiniz. Bu sorgulama kullanıcılara 2 TL’lik bir ücrete mal oluyor.

Çekilen Aracımı Nasıl Çıkarabilirim?

Belirtilen yöntemler ile aracınızın nerede olduğunu öğrenebilir, sonrasında bulunduğu yere gidip alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Aracı başka bir kişi kullanıyor bile olsa almak için aracın sahibinin bizzat kendisinin gitmesi gerekir. Çekilen aracın bulunduğu otoparka gittiğinizde çekici ücreti ve otopark ücretini ödedikten sonra araç çekim belgesi alarak aracınızı götürebilirsiniz.

Şirket araçları için, şirketin imza sirküsü ve kimliğiniz ile birlikte giderek aracı otoparktan alabilirsiniz.