Zafer Ford GT’nin oldu

0
824

Dünyanın en önemli dayanıklılık yarışlarından bir tanesi olan Le Mans 24 Saat’te, Ecoboost motorla donatılmış Ford GT’ler kendi kategorisinde birinci, üçüncü ve dördüncü sırayı elde ederek görkemli bir zafer kazandı.

Fransa’nın Le Mans pistinde dünyanın en önemli dayanıklılık yarışları arasında gösterilen Le Mans 24 Saat Yarışı’nda Ford GT, rakiplerini geride bırakmayı başararak birinci ve üçüncü sıraları elde etti. Bu zafer Ford’un, 1966 yılındaki birinci, ikinci ve üçüncülük zaferinden bu yana aldığı ilk birincilik olurken GT kategorisinde birinciliğin yanı sıra üçüncülük ile de podyuma çıkan GT’ler, dördüncülük ve dokuzunculuk sıralarında da yer alarak 24 saatlik Le Mans yarışına adeta damga vurdular.

68 numaralı Ford GT ile yarışan Sébastien Bourdais, Joey Hand ve Dirk Müller Pazar günü saat 15.00’da Le Mans’da finiş çizgisini geçerek Le Mans 24 Saat yarışın birinciliğini elde etti. No. 69 Ford GT ile yarışan Ryan Briscoe, Scott Dixon ve Richard Westbrook da üçüncülüğü kazanarak podyuma çıkmayı başardı. No. 66 ve No. 67 Ford GT’ler de sırasıyla dördüncü ve dokuzuncu sırada yer aldı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here