Yeni Audi A4 Tanıtıldı

4
2938

Aradan geçen 8 yıllık uzun bir sürenin ardından Audi’nin orta sınıftaki temsilcisi A4 yeni nesline kavuştu.

 Yeni Audi A4’ün örtüsü sonunda kalktı. Tasarım anlamında yine büyük oyunlara yer verilmeyen otomobilin çizgileri eskisine göre daha keskin ve bunu en çok da farlar, stop grubu ve radyatör ızgarasında belli ediyor. Ön tasarımda Audi TT, Q7 gibi yeni nesil Audi’lerden izler görmek mümkünken arkada da A3 Sedan ile akrabalığın belli edilmesi amaçlanmış.

 

Bazıları için makyaj operasyonu şeklinde adlandırılacak kadar tutucu olan bu değişime rağmen otomobil, 25 mm uzayarak 4.73 metrelik boya ulaşmış. Genişlik 16 mm artarak 1.84 mm olmuş. Aks mesafesiyse 2.82 metre olarak açıklanan A4’ün ortalama olarak selefinden 120 kg daha hafif olduğu söyleniyor.  Giriş seviyesi versiyonu 1.4 TFSI’da ağırlığın 1320 kg olduğu açıklanıyor. Bu arada bagaj hacmi de 15 litre artırılarak 505 litreye ulaşmış.

 

Aslında A4, en radikal değişimi iç mekanda yaşamış diyebiliriz. Her anlamda, yani omuz, diz ve baş mesafesinde daha fazla alan sunan otomobilin kokpit tasarımı tamamen yeni. 12,3 inçlik gösterge tablosu, TT ve Q7 modellerine atıfta bulunuyor ve orta konsol tasarımı da benzer.

 

Motor ve şanzıman seçeneklerindeyse artık iyi haber var; sonunda Audi A4 de uzun yılların ardından tekrar küçük hacimli bir motora kavuşuyor. 1,4 litrelik turbo beslemeli benzinli motor giriş seviyesini oluşturuyor ve 150 HP güç ve 250 Nm tork üretiyor. 2,0 litrelik TFSI motorsa 190 HP gücünde. 2,0 litrelik TDI motorun 150 ile 190 HP güç üreten iki varyasyonu, 3,0 litrelik TDI motorun da aynı şekilde 218 HP ile 272 HP güç üreten iki varyasyonu bulunuyor. Tüm motor seçeneklerinde yeni çift kavramalı S Tronic şanzıman satın alınabiliyor.

 

Eylül’de Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan otomobil, Türkiye’de de sonbahar aylarında satışa sunulacak.

 

4 YORUMLAR

  1. dış bölüm yeni A4’den çok VW grubu klasiği kapsamlı makyaj gibi olmuş. hele yandan bu aracı önceki kasadan ayırmak çok zor. içi eskisine göre oldukça farklı. ekran artık gömülü değil dışarda ama A3 ve A6’dakinin aksine sabit mercedeslerdeki gibi sabitt ekranlı ama daha şık. direksiyon simidini hiç beğenmedim. yeni passatla başlayan havalandırma peteklerinin çizgisinin yolcu bölümünde devam etmesi benim pek hoşuma gitmeyen bir tasarım. aralara sürekli toz girmesine ve temizlenememesine sebep olacak gibi. motor gamına 1.4 motorun girmesi rekabet açısından iyi olmuş tabi Doğuş 2.0 motor fiyatına satmaya çalışmazsa.

  2. Audi’nin önümüzdeki iki yıl içerisinde yollara çıkarmayı planladığı yeni modellerin listesi Alman medyasında yayınlanan bir resim ile detaylandı. Alman üretici 2017 yılına Mart ayında yollara çıkaracağı A5 ve S5 modelleri ile başlayacak. Yeni nesil A4 ile aynı platformu paylaşacak bu modelleri ise yeni kasa Q5 ve bu aracın sportif seçeneği olan SQ5 Nisan ayında gün yüzüne çıkarak takip edecek. Nisan ayının diğer yenilikleri R8 Spyder ve TT RS Coupe olacak. 2017’nin Mayıs ayında A5 Sportback ve S5 Sportback tanıtılacak, Temmuz ayında ise A5 Cabriolet ve S5 Cabriolet ve SQ7 yollara çıkacak. Ağustosta ise RS3 Sedan ardından Ekim ayında ise Q7 e-tron satışa çıkacak. 2018 yılında ise RS5 Coupe, A6, A7, A8, R8 V6 ve Q8’in yanında C segmentinde yer alacak batarya sistemine sahip bir elektrikli model piyasaya çıkacak.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here