Volkswagen Emisyon Cezasından Kurtuldu

0
853

Emisyon skandalının ortaya çıktığı ABD’de Volkswagen ceza almaktan kurtulabilir. ABD’li kurumlarla anlaşan Volkswagen şartları yerine getirmeyi söz verirse Volkswagen’e dava açılmayacak.

Volkswagen ABD’li kurumlarla anlaşma masasına oturdu

Volkswagen‘e tanınan sürenin dolmasına az bir süre kala Volkswagen, başta ABD adaleti, ABD Çevre Koruma Dairesi (EPA), Kaliforniya Çevre Dairesi (CARB) ve ilgili kurumlar arasında uzlaşmaya varmayı başardı.

 

Volkswagen’e dava açılmayacak

Detayları kesin olarak açıklanmasa da Volkswagen, emisyon hilesi yapılmış dizel araç sahiplerine 5 bin dolar tazminat ödeyecek. Bunun dışında Volkswagen; araçları geri çağıracak ve gerekli donanımları takacak, verilen tazminat cezasını ödeyecek ve çevre konusunda gerekli düzenlemeleri yapacak. Bunun karşılığında ise Volkswagen’e dava açılmayacak.

 

Kesin sonuç bugün verilecek

ABD, Volkswagen’e anlaşmayı kabul etmesi için süre verdi. Süre bugün ABD saatiyle 17:00’da doluyor. Volkswagen bu saate kadar anlaşmayı kabul ettiğini belirtmezse dava açılacak ve dava sonucunda milyonlarca dolar tazminat ve ağır yaptırımlarla karşılaşacak. Ayrıca Volkswagen sahipleri markaya bireysel davalarda açabilecek.

 

Anlaşma 600 bin aracı kapsayacak

Volkswagen ve ABD’li kurumlar arasında yapılan anlaşma sadece ABD’deki araçları kapsıyor. ABD’de emisyon skandalına karışan araç sayısı ise 600 bin. Avrupa’da ise bu rakam 11 milyona yakın. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here