Otomobil satışları için moral lazım

0
801

15 Temmuz Darbe Girişimi Otomotivcilerin Satış Öngörülerini Değiştiriyor

15 Temmuz’da yapılan darbe girişimi otomotiv satışlarını da olumsuz etkiledi. Otomotivciler darge girişimi öncesi 1 milyon adetlerde öngördükleri 2016 toplam satış rakamını 900 binler bandına çektiler. 2016 Temmuz ayı toplam satış rakamının ise 60 bin adetlerde oluşması bekleniyor.

Moral gerekli
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar satışların filo ağırlıklı gittiğini, parekendenin zayıfladığını belirterek satınalmaların hızlanması için tüketicilerde moral ve motivasyon sağlanmasının gerektiğini dile getirdi. Bu yıl sonu toplam satış rakanının 900 binler bandında olabileceğin kaydeden Aybar 15 Temmuz öncesinde ÖTV indirimi konusundaki açıklamaların da tüketicilerde beklenti yarattığını ve alımları ertelediklerini vurguladı.

Zor yıl olacak
Otokoç Genel Müdürü Görgün Özdemir de 2016’nın zor bir yıl olacağını belirterek özellikle İstanbul ve Ankara’da alımların daha da yavaşladığını belirtti. Temmuz ayı sıfır km araç satışlarının 60 bin adetler civarında çıkabileceğini kaydeden Özdemir döviz kurunun yükselmesinin fiyatları biraz artırabileceğini de açıkladı. Hükümet tarafından 15 temmuz öncesi açıklanan ÖTV indiriminin gerçekleşmesinin şimdilik “zor” göründüğünü de dile getiren Özdemir günlük araç kiralama sektörünün de isinlerin iptali ve terör olayları nedeniyle yavaşladığına dikkat çekti.

Kampanyalara devam
Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök de markaların pazarı hareketlendirmek için kampanyalara devam edeceğini belirterek özellikle perakende satışların yavaşladığına dikkat çekti. Türkiye’nin 15 Temmuz’da çok büyük bir badire atlattığını söyleyen Özkök yapılaca yeni düzenleme ve alınacak tedbirlerle daha güçlü bir ekonomi ve ticaret hayatının devreye girmesi beklentisinde olduklarını ifade etti.

MEHMET ALİ KANTARCI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here