Hyundai Accent Blue, Artık 7 ileri DCT Şanzımanlı

9
13838

Küçük sınıf sedan üyelerinden Hyundai Accent Blue, i30’da olduğu gibi artık dizel motorda yeni nesil 7 ileri çift kavramalı şanzımanla satın alınabilecek.

Hyundai, Accent Blue’yu 136 beygirlik 1.6 litre dizel motoru ve 7 ileri DCT şanzımanıyla satışa sunmaya başladı. Yeni motor ve şanzıman ikilisi sayesinde otomobilin eskisine oranla %20 daha az yakıt tükettiği belirtiliyor. 7 ileri DCT şanzıman seçeneği ile birlikte Yokuş Kalkış Desteği (HAC) ve Supervizyon gösterge paneli de standart olarak sunuluyor. Gücü 128 beygirden 136 beygire çıkarılan yeni 1.6 CRDi motor ile birlikte sunulan DCT şanzıman seçeneği ise tork konvertörlü klasik otomatik şanzımanlara göre daha ekonomik ve daha sportif bir sürüş imkanı vaat ediyor. 

Sadece 1.6 CRDi dizel motorla sunulan 7 İleri DCT şanzıman, önceki dizel motorun otomatik vitesli kombinasyonuyla kıyaslandığında yüzde 20’ye varan yakıt ekonomisi sağlamasının yanında, yumuşak, hızlı ve sessiz vites değişimleri ile sürüş konforunu yükseltilirken, CO2 salınımı da azaltılarak çevrenin daha az zarar görmesi sağlanıyor.

Hyundai Accent Blue, 48.250 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulurken aynı zamanda tüm versiyonlarda geçerli olmak üzere 20.000 TL, 20 ay kredi için 0 faiz imkanı da yeni araç alacaklara avantaj olarak sağlanıyor. Hyundai, Accent Blue’nun tüm donanım seviyelerinde sunmaya başladığı yeni 7 ileri DCT şanzıman ile sınıfındaki iddiasını güçlendirmeyi hedefliyor.

 

9 YORUMLAR

  1. Çok iyi bir ikili ama satış fiyatı biraz yüksek gibi. Fakat mevcut piyasa koşullarında dizel otomatik Jetta’dan 20.000TL ucuz olduğu bir gerçek ki 5 yıl garanti ve Hyundai’nin çok iyi çalışan satış sonrası ve bayi teşkilatıyla tercihlerde ön sıralarda olacaktır.

  2. ben bunu anlamıyorum araba ülkemizde ürtetiliyor fiyatı yüksek halbuki mantıklı fiyatı olsa piyasa da cok olur o zaman zaten fabrika parça dan kazanacak kişiler bir nevi bağlanacak ben bu bağlamda üsetim değilde tüketim konusunda zıt olanı görüyorum .buna mantık almıyor

  3. Aracı alalı 20 gün oldu Accent blue 1,6 dizel 136 hp ve 300 nm tork var. Araç 1255 kg ve 7 ileri çift kavrama DCT otomatik vites çok başarılı geldi önceki modellerini bilmiyorum ama en azından 2015 model araç Türkiye de üretilmiyor ithal geliyor benim aracım Kore üretimi. Yakıt ekonomisi ve konforuyla başarılı bir araç olmuş tavsiye ederim.

  4. İ30 DCT 136 BG ARACI KULLANDIM ÇOK HOŞUMA GİTTİ. ARAÇ GÜCÜNÜ GAZI KÖKLEYİNCE FAZLASIYLA HİSSETTİRİYOR. KİBAR DAVRANIRSANIZ KUZU GİBİ, KONFOR VE YOL TUTUŞ BİRARADA MOTOR VE RÜZGAR SESİ YOK, 120 DEN SONRA LASTİK SESİ VAR ORTALAMA TÜKETİM 6LT SONUÇ OLARAK AKLIMI ÇELDİ

  5. Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai’nin ülkemizde Accent Blue Çin ile Hindistan’da Verna ve Rusya’da Solaris ismiyle satılan başarılı sedan modeli Accent’in yeni neslinin ilk görüntüleri ortaya çıktı. Yeni Accent modeli markanın beşinci nesli olarak yollara çıkacak. 2017 yılında satışa sunulması planlanan Hyundai Accent modelinin Elantra modeliyle benzer bir tasarıma sahip olduğu ifade ediliyor. Her ne kadar kamuflajlı bir şekilde görüntüleri yakalansa da tasarıma dair ipuçları da ortaya çıkıyor. Aracın hem ön hem de arka tasarımda Elantra izleri dikkatleri çekiyor. Selefine oranla boyutları büyeyecek ve daha fazla iç mekan sunacak olan yeni nesil Accent’in ön bölümünde hexagonal yeni ızgara yer alacak. Selefindeki dikey arka farların yerini alacak yatay farlara sahip olacak yeni Accent’tin motor gamındaki en büyük yenilik 7 ileri oranlı DCT otomatik şanzıman ile sunulmaya başlanacak 106 hp güç üreten 3 silindirli 1.0 Kappa TCi motor olacak.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here