Fiat’tan Yeni Kompakt Sedan Geliyor

2
1028

Fiat’ın yeni kompakt sedan modelinin dünya prömiyeri İstanbul Autoshow 2015’te gerçekleşecek. Modelin ön gösterimi, 22-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen İstanbul Autoshow’da yapılacak.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Stil Merkezi ve FCA’in en büyük Ar-Ge merkezlerinden biri olan Tofaş tarafından geliştirilen yeni Sedan, konfor, teknoloji, geniş iç hacim ve verimliliğin etkileyici bir birleşimini sunacak. Tüm bu özellikleri görkemli İtalyan tasarımı ile taçlandıran yeni model özgün ve güçlü sedan çizgilerini başarılı bir mühendislik projesiyle harmanlıyor. Sedan konseptinde geliştirilen bu yepyeni araç, geniş iç hacim sunmanın yanı sıra şık stili ile göz dolduracak. 



Fiat’ın yeni sedan modeli, Dünya Klasında Üretim alanında kazandığı Altın Madalya ile başarısını tescilleyerek dünyanın en iyi otomotiv üretim tesislerinden biri arasında yerini alan, Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilecek.

Yeni modelin satışına Kasım 2015’te Türkiye’den başlanacak; sonrasında EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi’nde yer alan 40 ülkede devam edilecek. Yeni model, bölgede varlığını güçlendirmek isteyen Fiat markası için anahtar niteliğinde stratejik bir rol üstleniyor. 

 

2 YORUMLAR

  1. Arkadaşlar hiç boşuna meraklanmayım Fiat’ın yeni kompakt sedan modeli Viaggio’dur. İsim değişikliğine gidilmez ve bir değişiklik olmazsa Viaggio aramızda olacak. Fiat’ın Viaggio için Linea’nın üretimini sonlandıracağı iddia ediliyor. Umarım doğru değildir diye umuyorum. Viaggio gerçekten çok güzel bir tasarıma sahip fakat Fiat’a hiç yakışamayan bir direksiyona ve arka stop lambaları var. Viaggio ilk dünya lansmanı yapıldığında heyecan verici bir tasarıma sahipti. Ama üstünden birkaç yıl geçti tasarım eskidikten sonra ülkemize geliyor. Viaggio uzun zamandır Amerika pazarında Dodge Dart olarakta satılıyor. Dodge Dart ile Fiat Viaggio arasında sadece birkaç değişiklik var iki araçta aslında aynı. Fiat Dodge Journey’e Freemont’ta uyguladığı stratejiyi Viaggio ile Dodge Dart’ta da uyguluyor. Yalnız Dodge Dart’tın arka stop lambaları Viaggio gibi sönük değil daha keskin ve dikkat çekici duruyor. Yalnız Viaggio’nun iç mekan kalitesi hiç güven hissi vermiyor direksiyon simidi ile birlikte.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here