En hızlı Renault Clio gözüktü

0
1981

Renault markası, Renault Sport’un 40’ıncı yıl dönümü ve Formula 1’e dönüşünü sıradışı performansa sahip bir konsept otomobil ile kutluyor

Monaco’nun ünlü Grand Prix pistinde Renault Sport Formula 1 Takımı’ndan Kevin Magnussen’in direksiyonunda olduğu yepyeni konsept otomobil geçtiğimiz günlerde boy gösterdi. Renault Sport bu organizasyon ile Clio R.S.16 ile hem günlük kullanımda hem pistte kullanılabileceğinin altını çiziyor.

Bir dizi teknik yenilikler

Megane R.S. 275 Trophy-R’nin motorunu, vites kutusunu ve soğutma sistemini en ideal biçimde yerleştirmenin yolunu bulmak çok ciddi bir çalışma gerektirdi. Egzoz sistemi de motorun potansiyeli açısından gözden geçirildi. Otomobilin süspansiyonu da aracın sıra dışı performans özeliklerine uygun hale getirildi. Otomobilin ürettiği sese de özel önem gösterildi; bu amaçla Akrapovic çift egzoz sistemi tercih edildi.

Performansa yönelik tasarım
Tasarım ve geliştirme ekibi Clio R.S. 16 projesindeki kısıtların üstesinden başarıyla geldi. Otomobilin gövdesi 60mm genişletildi; 19-inç jant kullanıldı, motor soğutma sistemi optimize edildi. Sonuç olarak da son derece etkileyici ve sportif bir duruşa sahip bu otomobil yaratıldı. Tüm çalışmalar neticesinde özel çok yüzlü reflektör teknolojisinin yer aldığı LED R.S. VISION far tasarımı ortaya çıktı.Renault Sport’un özgün rengi haline gelen Sirius sarısı, Renault Sport Formula 1 Takımı’nın tek koltuklu R.S.16 F1 aracının logosunu ön plana çıkarması bakımından parlak siyah renklerle birlikte kullanıldı. Monaco caddelerinde ilk kez gözler önüne serildikten sonra otomobilin bir sonraki gösterimi 23-26 Haziran tarihlerinde İngiltere’nin Batı Sussex kentindeki Goodwood Festival of Speed’te gerçekleştirilecek.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here