Audi A6 Rekor Kırdı

1
1133

Alman üreticinin orta-üst sınıftaki temsilcisi A6, Ultra TDI modelinin tutumluluğunu kanıtlamak için yola çıktı ve Guiness Rekorlar Kitabı’na yeni bir rekorla imza attı.

 Dünya şartları, birçok markanın iri sedanlarında dahi tüketimde cimriliğe yöneltiyor. Audi A6’nın Ultra modelinde görev alan 2,0 litrelik turbo beslemeli dizel motorun ortalama 4,2 litre/100 km’lik fabrika verisini kanıtlamak üzere bir çalışma yapıldı.

 

Tek bir depoyla Andrew Frankel ve Rebecca Jackson, 14 farklı ülkeyi gezdi. Pilotlar, Hollanda’dan, Belçika, Lüksemburg, Fransa, İsviçre, Avusturya, Almanya ve İtalya’dan Balkanlar’a kadar yolculuk yaptı. 187 HP’lik motora hiçbir şekilde modifikason yapılmadı ve ortalama 80 km/s hızla yapılan 28 saatlik kesintisiz yolculuk sonunda 1865 km mesafe kat edildi. 

1 YORUM

  1. Bir otomobil yoğun trafikte, aşırı sıcak veya soğuk havalarda, dik rampalarda, hatta yoğun trafiğin olduğu dik rampalarda yakıt tüketimini test edeceksin. Avrupa’nın güzel düz yollarında, bahar havasıyla, turlama ile yakıt tüketimi test edilmez. Gel İstanbul trafiğine sabah işe git akşam işten gel haftada bir iki karşıya geç, bayram trafiğine gir. Gör o zaman aracın kamyon gibi yakıyor mu ? yakmıyor mu?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here