510 beygirlik Alfa Türkiye’ye geliyor

1
1516

2016 yılının son çeyreğinde ülkemizde de satışa sunulacak olan Alfa Romeo Giulia, gerek sıradışı tasarımı gerekse 510 beygir gücündeki sürüş dinamizmi ile dikkat çekecek.

2016 yılının Mayıs ayında üretimi başlayan Alfa Romeo Giulia model ailesinin spor versiyonu Giulia Quadrifoglio, 2016 yılının son çeyreğinde ülkemizde de yollara çıkmaya hazırlanıyor. Markayı tanımlayan ve “duyguların mekaniği” mottosunu kazandıran kendine özgü İtalyan tasarımı, son teknoloji yenilikçi motorları, mükemmel 50/50 ağırlık dağılımı, eşsiz teknik çözümleri ve en iyi güç-ağırlık oranı özellikleriyle ön plana çıkan Alfa Romeo Giulia’nın en performanslı versiyonu, Alfa Romeo 4C ve 4C Spider model ailesi gibi sınırlı adette ülkemizde satışa sunulacak.

5 KİŞİ ALABİLECEK
Alfa Romeo Marka Direktörü Türker Gürtekin, “Alfa Romeo Giulia model ailesinin en hafif ama en yüksek performanslı versiyonu olan Giulia Quadrifoglio’yu yılın son çeyreğinde Türkiye’de lüks ve sportif otomobil severler ile buluşturacağız. Karbon seramik fren balataları ile ultra hafif karbon fiber sportif koltuklarla donatılan 510 HP’lik Ferrari teknolojili çok özel spor modelden, Türkiye’de ilk etapta sadece 5 adet satışa sunulacak. Bu çok özel ve sıra dışı sportif Alfa Romeo modelinin hem 6 ileri manuel şanzımanlı hem de otomatik vitesli model versiyonlarını müşterilerimize sunmayı hedefliyoruz.” açıklamasını yaptı.

AGRESİF TASARIM
Yeni Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, birkaç sade dokunuşla kimliğini ortaya koyabilen güçlü ve heykelsi bir genel yapıya sahip. Aracın profilinden doğarak otomotiv tarihinin en ünlü ve tanınmış tasarım öğelerinden biri olan yonca biçimli efsanevi burun kısmına doğru uzayan keskin bir çizgiye sahip en performanslı Alfa Romeo Giulia’nın, saldırmaya hazır büyük bir kediyi andıracak görünümü dikkat çekiyor. 50/50 ağırlık dengesi ve arkadan çekiş sistemi Alfa Romeo’nun en önemli özelliklerini oluştururken, ağırlığı kusursuz bir şekilde dengelemek için, motor ve mekanik parçalar iki aks arasında sıralanmış bulunuyor. Bu sebeple Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, çok kısa çıkıntılara, uzun bir motor kaputuna ve ön çamurluklara ve gücün yol üstüne salınan noktasını görsel olarak işaret eden gösterişli arka çamurluklara sahip.

510 HP’LİK GÜÇ
Arkadan itişli Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, aynı zamanda lüks orta sınıftaki rekabete Alfa Romeo markasının güçlü bir yanıtı olacak. Mühendislerin Ferrari altyapısıyla düzenlediği altı silindirli turbo benzinli motora sahip Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, 510 HP’lik eşsiz bir güce sahip. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3.9 sn’de tamamlayan ve 307 km/s’lik son hıza erişebilen Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio’nun heyecan verici güç ve tork üreten motoru, elektronik olarak kontrol edilen silindir kapatma sistemine sahip olmasıyla aynı zamanda şaşırtıcı bir yakıt tasarrufu ve emisyon seviyesi (198 g/km CO2) bakımından sınıfının en iyisi değerleri sunabilmektedir. Mükemmel beygir gücü ve tork değerlerinin yanında, olup elektronik olarak kontrol edilen silindir engelleme sistemi sayesinde kullanması şaşırtıcı derecede uygun maliyetli.

OPTİMUM AĞIRLIK

Kusursuz bir güç-ağırlık oranı sağlamak (2.99 kg/HP) için Alfa Romeo Giulia’da ultra hafif materyallerin çokça kullanımına özen gösterilmiştir. Örneğin; tahrik mili, kaporta ve tavan için karbon fiber; kapılar ve çamurluklar gibi farklı birçok gövde elemanlarına ek olarak motor, fren ve süspansiyon (ön kapaklar, ön ve arka çerçeveler dâhil) için alüminyum kullanılmıştır. Dahası, arka çapraz elemanlar alüminyum bileşimi ve plastikten yapılmıştır. Toplam ağırlığı azaltmak için, fren sistemi alüminyum parçalar ve karbon seramik plakalar kullanılarak ayarlanmıştır. Ayrıca koltuklar karbon fiber bir yapısal çerçeveye sahiptir. 1524 kg’lik boş ağırlığa ulaşılmasını sağlayan tüm bu ağırlık optimizasyonlarına ek olarak, araç zaman içinde kalite, akustik konfor ve aşırı zorlu koşullarda bile yeterli kavrayış sunma bakımından en iyi burulma direncine sahip.

ÖN ÇARPIŞMA SİSTEMİ
Ön Çarpışma Uyarısı (FCW) sistemi tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor ve ön camda yer alan radar sensörü ve kamera yardımıyla aracın gidiş yönündeki herhangi bir engelin veya aracın tespit edilmesini sağlayarak, sürücüyü kaza riskine karşın uyarıyor. Eğer sürücü tepki vermekte gecikirse, Otonom Acil Durum Freni (AEB) sistemi çarpışmayı engellemek veya olası kaza hasarını minimuma indirmek için otomatik olarak fren yapıyor. Dahası, yaya tanıma fonksiyonu ile radar ve kameradan gelen bilgiyi yorumlayan AEB sistemi, 65 km/s’ye kadar aracı durdurabilme potansiyeline sahip.

ÖZEL MÜZİK ORTAMI
Üstün, ayrıntılara önem veren ses çıkışı isteyenleri mutlu edecek sofistike Harman Kardon Sound Theatre sistemi ilk kez Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio’da sunuluyor. Sistemin merkezinde, yüksek performans sağlayan ancak aynı zamanda kompakt bir yapıya sahip 12 kanallı D sınıfı yükseltici bulunuyor. Yükseltici, üstün dinleme kalitesi için aracın içindeki 14 hoparlörden oluşan sistemle temiz ses dağıtımı gerçekleştiriyor. 5.1 farklı yüksek çözünürlüklü kaynaktan ve uyumlu bir stereo playbackten surround etkisini sağlamak için Logic 7® teknolojisi kullanılıyor. Bu ses sistemiyle aracın içinde seyahat edenler, Harman Kardon’un üstün kalitesini deneyimleyebilecekler.

1 YORUM

  1. Fiat Chrysler Otomobilleri Teknoloji Yöneticisi Harald Wester’e göre Alfa Romeo’nun yeni Giulia orta boy sedan modeli markayı “ya batıracak ya da çıkartacak” bir ürün. Alfa Romeo yeniden canlanma umutlarını BMW 3 Serisi’nin rakibi Giulia’ya yükledi. Model Avrupa’da gelecek ay satışa çıkacak. Giulia markanın sekiz yeni modelinden birisi, ayrıca Alfa’nın yeni Giorgio arkadan çekişli mimarisini kullanan ilk model. Wester FCA’nın Kuzey İtalya’daki Balocco test parkurundaki Giulia tanıtım etkinliğinde yaptığı basın açıklamasında “Yeni model programımızın itibarı bu modele bağlı” diye konuştu ve firmasının yeni mimarinin geliştirilmesi için 1 milyar euro yatırım yaptığını belirtti. Firma Alfa serisinin geri kalanının geliştirmesi için de milyarlar harcayacak. Alfa 2017’de dünya çapında 100 binden fazla Giulia satmış olmayı hedefliyor. Giulia’nın ABD satışları Eylül ya da Ekim ayında Çin’de ise gelecek yıl başlayacak. Alfa modelin Audi, BMW ve Mercedes’teki rakipleri ile iyi yarışabilmesi için piyasaya çıkışını bir süre erteledi. FCA CEO’su Sergio Marchionne Mart ayındaki Cenevre Auto Show’da projenin teknik olarak henüz olgunlaşmadığını belirtmiş ve Alman rakiplerle aynı seviyede olduklarında projeyi yürürlüğe sokacaklarını söylemişti. Wester ise otomobili geliştirirken “mükemmelin altındaki hiç bir şeyi kabul etmediklerini” belirtiyor. Giulia’nın fiyatı İtalya’da 35 bin 500 Euro’dan başlıyor. Alfa’nın yeniden canlanma planı Ocak’ta ertelenmiş, Marchionne markanın yeni ürün serisi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here